Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megtartaná a Yahoo kínai oldalát az Alibaba

Dotkom

Megtartaná a Yahoo kínai oldalát az Alibaba

A Microsoft és a Yahoo közötti megállapodás nem vonatkozik a Yahoo kínai oldalaira, állítja az amerikai cég kínai részlegét üzemeltető Alibaba Group.

Tegnap partnerségi megállapodást kötött a Yahoo és a Microsoft. A megállapodás értelmében, Yahoo oldalán indított kereséseket is csak a Bing segítségével bonyolíthatják majd a látogatók, az internetes hirdetéseket a cégek különböző oldalaira viszont a Yahoo fogja értékesíteni.

Négy évvel ezelőtt azonban a Yahoo átadta a kínai részlegének a vezetését az Alibaba Group-nak, az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cég részvényeinek a negyven százalékáért, a cég szóvivője szerint pedig a tegnap bejelentett megállapodás nem vonatkozik a Yahoo kínai oldalaira. “A Yahoo kínai részlegének a vezetése független az amerikai részlegtől, az ő döntéseik nem befolyásolják a működésünket”- nyilatkozta a szóvivő a Yahoo News-nak.

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cég véleménye az egyezségről nem biztos, hogy azonos a két amerikai vállalat álláspontjával, melyeknek a megállapodása elvileg az Amerikán kívüli részlegeikre is vonatkozik. A kérdésről egyelőre nem nyilatkoztak a Microsoft és a Yahoo vezetői.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés