Connect with us

technokrata

Még mindig piacvezető a Smart

Dotkom

Még mindig piacvezető a Smart

A SMART Technologies bejelentette, hogy 53,2 százalékos részesedéssel a cég továbbra is piacvezetőnek számít az interaktív táblák globális piacán a 2008-as eladások alapján.

A Futuresource Consulting kimutatása alapján a SMART részesedése 6 százalékponttal nőtt a 2007-es értékhez képest, míg a 2006-os adatot 10 százalékponttal múlja felül. A piackutató azt is kimutatta, hogy a SMART valamennyi nagyobb földrajzi régióban piacvezető, többek között az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban (EMEA), Ázsiában, valamint Észak- és Dél-Amerikában is.

Tavaly az Egyesült Államok bizonyult a legaktívabb piacnak, hiszen a világszerte eladott interaktív táblák közel felét itt értékesítették. A Futuresource jelentése szerint a SMART 59,4 százalékos részesedéssel továbbra is egyértelműen piacvezető az Egyesült Államokban. Ez a szám közel két és félszer nagyobb, mint a kanadai cég legerősebb ellenfelének piaci részesedése és több mint hat százalékponttal magasabb a 2007-es értéknél. 2008-ban a SMART közel 300 ezer SMART Board interaktív táblát értékesített világszerte, amely a cég eddigi legjobb eredményének számít, és több mint duplája a második legnagyobb interaktívtábla-gyártó eredményénél. Az úgynevezett EMEA régióban, amelyben hazánk is található, szintén piacvezető a kanadai SMART Technologies. A cég EMEA régióbeli piaci részesedése 45,4 százalék az interaktív táblák termékkategóriájában.

A Futuresource adatai szerint 2008-ban összesen 557 ezer interaktív tábla került értékesítésre 2008-ban, ami 2007-hez képest 32 százalékos növekedést jelent. Immár több mint kétmillió interaktív táblát használnak világszerte, és termékek piaca továbbra is erőteljes növekedést mutat. A piackutató előrejelzése azt mutatja, hogy a következő öt évben megháromszorozódik a telepített interaktív táblák száma, ami így meghaladhatja majd a hétmillió darabot. Ez egyben azt is jelenti, hogy világ összes tantermének egyötöde rendelkezik majd digitális interaktív táblával 2013 végére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin