Connect with us
Hirdetés

technokrata

Letilthatók az online szerencsejátékok

Dotkom

Letilthatók az online szerencsejátékok

Az Európai Uniós jogszabályok szerint a tagországok saját hatáskörben tilthatnak le külföldi internetes szerencsejáték oldalakat, ha ez a bűnözés visszaszorítását szolgálja, legalábbis erre enged következtetni az Európai Bíróság keddi döntése, mely megrengetheti az online szerencsejáték cégeket.

A hírre az osztrák bwin online szerencsejáték cég, Európa egyik legnagyobb fogadóirodájának papírjai 5 százalékot estek. Az Európai Bíróság döntése visszalépés az online szerencsejáték cégek számára, melyek azt remélték, hogy a bíróságon le tudják gyűrni a szerencsejáték állami monopóliumát.

A példa értékű ügyben a portugál Santa Casa és a bwin vitája is lezajlott. A Santa Casa többek között elérte azt is, hogy megszűnjön a portugál futball liga és a bwin közötti szponzorációs megállapodás, mely lehetővé tette a bwin weboldal reklámozását.

Az internetes szerencsejáték tiltására úgy is tekinthetünk, mint a pénzmosás és bűnözés elleni küzdelem egyik lépésére – olvasható az Európai Bíróság indoklásában. Az Európai Lottózok lobbicsoport üdvözölte a döntést, írja a Reuters.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés