Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lekapcsoltak egy spam- és internet-szolgáltatót

Dotkom

Lekapcsoltak egy spam- és internet-szolgáltatót

Egy kelet-európai üzleti kapcsolatokkal is bíró amerikai internet-szolgáltatót kapcsoltak le a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) kérésére, ugyanis az ISP mögül számos betörést kíséreltek meg a NASA gépeire, valamint spam-szolgáltatóknak adott otthont.

A Pricewert-et, amit az Egyesült Államok legrosszabb ISP-jének titulált az FTC, kedden rendelték el a figyelmeztetés nélküli lekapcsolását. Ez másnap be is következett, jelentette be az FTC egy fogyasztóvédelemért felelős munkatársa, Ethan Arenson. A NASA ellen 22 különálló támadást követtek vissza a szolgáltatóig. Az akciók jelentős részének célját képezte a NASA számítógépeinek bevonása egy botnetbe.

A cég folyamatosan együttműködött bűnözőkkel, akik illegális tartalmakat, rosszindulatú és káros szoftvereket terjesztettek az interneten, gyermekpornográfiát, vírusokat, trójai programokat. Az FTC által felkért biztonsági szakértők a Pricewert által hosztolt oldalakat kerestek fel, és egy olyan programra bukkantak, amely kísérletet tesz felhasználónevek, jelszavak, banki adatok begyűjtésére, káros weboldalakra próbál irányítani, és más illegális tevékenységekre utaló bizonyítékokat, írta meg a Yahoo! News.

Az FTC által benyújtott panasz tartalmazta egy chat másolatát is, amit oroszról fordítottak. A beszélgetés egy botnet kereskedő és az ISP között zajlik, amiben egy 200 ezres botnetet ajánlanak fel a szolgáltató számára. Az FTC-nek nem sikerült a Pricewert tulajdonosainak a kilétét megállapítania, a jelentés szerint a központja Belize City. Az FTC információi szerint a cég összes alkalmazottja Ukrajnában és Észtországban található.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés