Connect with us

technokrata

Lehallgatják a Skype hívásokat?

Dotkom

Lehallgatják a Skype hívásokat?

A közös európai bűnüldöző szervezet, az Eurojust korábban kijelentette, hogy a Skype tulajdonosai, nem hajlandóak együttműködni a hatóságokkal, az internetes hívások lehallgatásában, most azonban elismerték, hogy az első egyeztetéseken a cég képviselői is jelen voltak – írja az sg.hu.

Az európai országok joghatóságainak uniós szervezete, az Eurojust egy múlt heti közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a szervezett alvilág a népszerű VoIP-szoftverre támaszkodik, hogy biztosítsa a bizalmas kommunikációt, a megfelelő ellenintézkedések foganatosításában pedig a fejlesztő cég nem hajlandó segíteni az illetékes szerveknek.

A Skype rögtön reagált a közleményre, kiemelve, hogy továbbra is hajlandók együttműködni a hatóságokkal, jóllehet azok elmulasztották felvenni velük a kapcsolatot a pontatlan és félrevezető kijelentések leközlése előtt. A jelek szerint észrevételeik jogosak voltak, hiszen az Eurojust a héten módosított közleményt adott ki. Az új beszámolóból már hiányzik a Skype együttműködésének hiányát taglaló rész, mi több, éppen ellenkező értelmű mondanivalóra bukkanunk az írásban. A Skype üdvözölte a módosítást, bár azt még nem tudni, hogy a jövőben miként valósítanák meg a kiszemelt célpontok lehallgatását, hiszen ezzel gyakorlatilag bármilyen beszélgetéshez hozzáférhetnének a hatóságok, amit a cég szeretne elkerülni – derül ki az sg.hu informatikai hírmagazin írásából.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin