Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kihirdette tehetségkutató pályázatának eredményeit az Oracle Hungary

Dotkom

Kihirdette tehetségkutató pályázatának eredményeit az Oracle Hungary

Az idén 15 éves Oracle Hungary tavasszal hirdette meg ifjúsági tehetségkutató pályázatát tudomány, sport és művészet kategóriában 13-17 éves fiatalok számára. A versenyre 60 pályázat érkezett be, melyből az Oracle Hungary a felkért külső zsűritagok segítségével kiválasztotta a három legjobbat, akik a cég félmillió forint értékű támogatásában részesülnek. Kultúra kategóriában Szabó Ildikó ifjú gordonkaművész, sport kategóriában Hagymási Anita kajakos, tudomány kategóriában a megújuló energiaforrásokat kutató Slezsák János nyerte el a díjat.

A márciusban meghirdetett pályázaton a részvétel kritériumai közé tartozott a 13-17 éves életkor, az adott területen elért kiemelkedő eredmények, valamint hogy a jelentkezőnek világos elképzelése és célkitűzése legyen arról, hogy a jövőben saját területén hova szeretne fejlődni. Ezt a zsűri döntésében figyelembe is vette, és három olyan fiatalt talált érdemesnek a díjra, akik évek óta nagy szorgalommal és céltudatossággal dolgoznak céljuk elérése érdekében. A beérkezett pályázatokat az Oracle Hungary kollégáinak egy csoportja, a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesületének képviselője, valamint a felkért független zsűritagok – Réz András esztéta és Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvető – bírálták el. A kategórianyertesek a fejenként félmillió forintos pénzjutalmat további fejlődésükre fordíthatják.

A kultúra kategória nyertese, a 15 éves Szabó Ildikó, gordonkán játszik. Ildikó négyéves kora óta zeneiskolai tanuló, 2005-ben felvették Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályába. Számos magyar és nemzetközi versenyen vett részt, minden alkalommal helyezést elérve.

Sport kategóriában a díjat a 16 éves Hagymási Anita kapta, aki hét éve kajakozik, jelenleg a Göd SE sportolója. Számos sikeres versenyszereplés van mögötte, többek között 2006-ban kijutott az Európai Olimpia Reménységek Versenyére, idén pedig az Ifjúsági Európa Bajnokságra.

A 15 éves Slezsák János lett a tudomány kategória első helyezettje. János a váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium 9. osztályos tanulója. A fizika, a matematika és a természettudományok területén ért el már kiváló versenyeredményeket, és fő érdeklődése a környezetkímélő energiarendszerekre irányul. Már készített egy napenergiával működő gyümölcsaszaló berendezést és egy napkollektort, amelyet otthon, a családi gazdaságukban hasznosítanak. Hasonló irányban szeretne tovább kutatni, megoldásokat keresni a jövőben is, a pályázaton nyert összeget ehhez szükséges műszerekre, alkatrészekre kívánja felhasználni.

 “A tehetség önmagában, de még támogatással párosulva sem garancia a sikerre, az egyén céltudatossága a katalizátor a sikerhez vezető úton, éppen ezért tekintettük az egyik legfontosabb kritériumnak az elbírálás során. Így esett a választásunk a három díjazottra, akik nem csupán a tehetséget és az eddigi eredményeket tekintve kiemelkedőek, de elkötelezettségük is figyelemreméltó, így joggal hiszünk abban, hogy álmaik egyben határozott célok is, melyeket meg is valósítanak, ebben pedig örömmel nyújtunk segítséget számukra.” – mondta Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés