Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Kihalt a CeBIT

Egyre kevesebb látogatót és kiállítót vonz a legnagyobb európai számítástechnikai szakvásár, a CeBIT. A rendezvény fő témája idén a környezetvédelem és az informatika volt.

Húsz százalékkal kevesebb kiállító jelent meg idén a hannoveri informatikai és számítástechnikai kiállításon, mint egy évvel korábban és nagy feltűnést keltő bejelentéseket sem tettek a rendezvényen részt vevő cégek. Az eseményt Angela Merkel, német kancellár és Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója nyitotta meg. A kormányzó arra bíztatta az informatikai cégeket, hogy szálljanak szembe a válsággal és elmondta, hogy a vesztesek nyafognak a győztesek pedig előre mennek. Merkel egy ötszáz millió eurós mentő csomagot jelentett be IT cégek számára.

A rendezvényen bemutatták az ASUS Eee Keyboard-ot, ami egy Commodore 64-hez hasonló billentyűzet-számítógép, ami a háztartásokban már megtalálható monitorokat, illetve frissebb tévéket használhatja megjelenítőként, hisz rendelkezik VGA- és HDMI-csatlakozókkal is. Az innovatívnak nevezett termékek közül az egyik legérdekesebb, egy olyan AA akkumulátor volt, melyet USB-porton keresztül lehet tölteni. A kiállítás magyar szereplői többek közt egy digitális Rubik – kockával jelentkeztek idén. A legnagyobb médiafigyelmet azonban, azzal sikerült elérnie a vásárnak, hogy az egykori Terminátor robotokkal ismerkedett az egyik pavilonban – adta hírül a HWSW.hu informatikai magazin.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés