Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kegyetlen pénzbüntetést kapott a zeneletöltő

Dotkom

Kegyetlen pénzbüntetést kapott a zeneletöltő

Az Egyesült Államokban egy fiatalember nagyon pórul járt azzal, hogy illegális módon töltött le különböző zenéket.

Joel Tenebaumot a bíróság bűnösnek találta, a tekintetben, hogy az egyetemi hallgató internetes fájl-megosztó szolgáltatásokon keresztül ingyenesen töltött le különböző jogvédett zenei felvételeket. Emberünk büntetése nem kevesebb mint 675 ezer dollárra rúg, ami átszámítva mintegy 125 millió forintnak felel meg.

A legérdekesebb az egészben, hogy Tenebaum ezt az óriási pénzbüntetést egész konkrétan harminc digitális muzsika letöltéséért kapta. A bíróság ugyanis úgy döntött, hogy az illegálisan beszerzett dalok minden egyes darabja 22500 dolláros, vagyis mintegy 4 millió forintos büntetést von maga után.

#img1#

A bíró egyébként akár ennél sokkal szigorúbb ítéletet is hozhatott volna, hiszen az amerikai törvények értelmében jogsértésenként akár 30000 dolláros, minősített esetben pedig akár 150000 dolláros pénzbüntetés is kiszabható. Ezek alapján elmondható, hogy a fiatalember a legrosszabb esetben 4,5 millió dolláros büntetést is kaphatott volna.

Tenebaum ügyvédje érthető módon most a pénzbírság csökkentését, illetve perújrafelvételt kért a bíróságtól. Az interneten egyébként már pénzgyűjtési akciót is indítottak emberünk támogatása érdekében, aki viszont azt nyilatkozta, hogy ő senkitől sem szeretne segítséget kérni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés