Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kanadában is lassítják a fájlcserélőket

Dotkom

Kanadában is lassítják a fájlcserélőket

A legnagyobb kanadai internet szolgáltatók beismerték, hogy manipulálják a szolgáltatásuk sebességét, és korlátozzák a fájlcserélőket használó előfizetőik hozzáféréseit – írja az SG.hu.

Az összes nagy kanadai internet szolgáltató korlátozza a fájlcsrélő felhasználók elérését. A Bell, a Rogers, az Eastlink valamint a Cogeco egyaránt elismerte, hogy lassítja a p2p forgalmat hálózatain. A beismerésre azután került sor, hogy a Kanadai Rádió- Televízió és Telekommunikációs Bizottság  (CRTC) módszereik részletes ismertetésére kérte a nagyobb szolgáltatókat, a kisebb cégek tiltakozása nyomán.

Az ügy tavaly indult, amikor több kisebb, a Bell hálózatának egyes részeit bérlő szolgáltató panasszal élt a Bell ellen, amely már korábban beismerte, hogy a Deep Packet Inspection (DPI) technológiát alkalmazza a forgalom lassítására hálózatának saját és bérbe adott részén is. A cég eljárása ellen tiltakozott a Google is, mivel szerintük a forgalom manipulálása sérti a kanadai törvényeket, különösen az internet semlegességéről szóló passzusokat – írta az Sg.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés