Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes Bécs térkép a neten

Dotkom

Ingyenes Bécs térkép a neten

Megjelent az első ingyenes online térkép az osztrák fővárosról. Bécsről eddig csak olyan térképek voltak hozzáférhetőek, melyek használatáért egy bizonyos összeget kértek a kiadók – írja az SG.hu.

A térkép, melyet az Open Street Map önkéntesei hoztak létre, az osztrák főváros mind a 7000 utcáját terét és más közterületét tartalmazza. Bécsről idáig csak olyan internetes térképek voltak hozzáférhetőek, melyek használatáért fizetni kellett, ráadásul ezeket az alkalmazásokat nem módosíthatták a felhasználók. Az Open Street Map bécsi változatában a felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan javítják a hibákat, és tervezik hogy a jövőben az összes gyalogos és kerékpárút feltüntetésével egészítik ki a térképet.

Az OpenStreetMap egy nemzetközi kezdeményezés, amelynek célja egy globális szabad térképadatbázis létrehozása. Az OSM-t 2004-ben alapította Steve Coast. A szervezetnek ma már több mint 80 000 önkéntes tagja van, közülük 1200 osztrák. Az aktivisták a munkájuk során az összegyűjtött információkat korrigálják a GPS-készülékek adatai alapján – derül ki az SG.hu hírportál írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés