Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hihetetlen adatok a hazai internetpenetrációról

Dotkom

Hihetetlen adatok a hazai internetpenetrációról

Több háztartásban van internethozzáférés, mint vezetékes telefon – állítja a KutatóCentrum és a MASMI közös felmérése, melyet több újság is közölt. A jelentés eredményei nehezen hihetőek és hibái túllépik a statisztikailag és módszertanilag tolerálható határokat – írja a HWSW.

Abban a felmérés valószínűleg nem téved nagyot, hogy a magyar háztartások több mint felében már rendelkezésre áll internetkapcsolat, ezt több korábbi kutatás is alátámasztja, melyek a háztartások 42-44 százalékában feltételeznek valamilyen előfizetést. A vezetékes fővonalak száma azonban nem csökkenhetett a jelentés által leírt módon mivel az NHH adatai alapján három hónapja még a háztartások több mint hatvan százalékában volt vonalas telefon.

A felmérés adatainak hihetőségét a demográfiai tényezőkkel bűvészkedés mellett a betárcsázós- és mobilinternet-előfizetések számának becslései is aláássák. A kutatók szerint például 150 ezren még mindig a modem sípolását hallgatják, amikor fellépnek a világhálóra Magyarországról. Az internet ellátottságot mérő kutatások mindig is számmisztikai magasságokba emelkedtek, hiszen ezek a cégek eredményessége mellett néhány éve politikai intézmények létjogosultságát is igazolják – olvasható a HWSW.hu írásában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés