Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még sokaknak drága a tablet

Tablet

Még sokaknak drága a tablet

Hiába egyre népszerűbbek a táblagépek, még kevesen vásároltak ilyen terméket.

A 18-54 éves internetezőknek ugyan egyelőre mindössze 5 százaléka rendelkezik táblagéppel, a megkérdezettek 13 százaléka legalább részben egyetért azzal az állítással, miszerint az élet már elképzelhetetlen tabletek nélkül – derült ki a KutatóCentrum Tablet Reportjának eredményeiből készült infografikából.

Customized-apps-provide-for-improved-tablet-use-in-business_16000844_800728899_0_0_7078493_500

A táblagépek terjedése megállíthatatlannak tűnik: az IDC jelentése szerint 2012 harmadik negyedévében ezeknek az eszközöknek a forgalma 58 százalékkal növekedett hazánkban, ami azt jelenti, hogy minden harmadik eladott asztali gépre jutott egy tablet. A KutatóCentrum felmérése további növekedést prognosztizált: a megkérdezetteknek 5 százaléka tervezte a kutatást követő fél évben tablet vásárlását, ami – ha ez valóban megtörtént – azt jelenti, hogy jelenleg nagyjából 340 000 táblagépet használnak hazánkban.

6953-tablet-wifi

Akik nem tervezték tábla PC vásárlását a közeljövőben, ők sem feltétlenül azért, mert nem szeretnének: 46 százalékuk egész egyszerűen nem engedheti meg magának. Ezt támasztja alá, hogy a már a kutatás időpontjában tablettel rendelkezőknél jóval többen, a megkérdezettek 13 százaléka vélte úgy, hogy elképzelhetetlen az élet táblagép nélkül, és közel négytizedük szerint néhány éven belül már az anyagiak sem jelenthetnek akadályt abban, hogy az emberek nagy részének legyen ilyen eszköze.

„Jelenleg 10 tablethasználóból 6 férfi, de a nemek közötti különbség várhatóan csökken, ahogy ez más elektronikai, illetve híradástechnikai eszközök elterjedése során is jellemző volt” – tette hozzá Barcza Enikő, a KutatóCentrum cégvezetője.

tablet_infograf

 



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés