Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissítési dömping a Microsoftnál

Dotkom

Frissítési dömping a Microsoftnál

Sűrű hete lesz a rendszergazdáknak a jövő héten, a Microsoft és az Oracle is nagy adag kritikus jelzésű frissítéssel készül ugyanarra a napra.

Jövő hét kedden 8 frissítés érkezik a Microsoft termékek használóinak, ebből 5 a Windowshoz, valamint egy az Internet Explorerhez, az Excelhez, és egy a Microsoft ISA szerverhez. Az Oracle-nek szintén kedden érkeznek a frissítései, összesen 43 biztonsági rés befoltozása, köztük 16 a cég adatbázis szoftveréhez, írta meg a CIO.com.

Az Excel frissítés külön említést érdemel, ugyanis a Microsoft táblázatkezelő szoftvere az elmúlt időszakban célzott támadásoknak volt kitéve. A felhasználókat rávették, hogy megnyissanak bizonyos Excel fájlokat, és így a kiberbűnözők rosszindulatú szoftvereket tudtak telepíteni az áldozat gépére, tette közzé a Microsoft.

A cég felhívta a felhasználók figyelmét, hogy a Power Point is rendelkezik egy hasonló biztonsági hibával, de egyelőre az ezt kijavító frissítés nincsen beütemezve. Az Explorer, az Excel, valamint további 3 Windows frissítés kritikus jelzésűek, ami azt jelenti, hogy a telepítésük nélkül a hackerek képesek szoftvereket telepíteni a számítógépre, a felhasználó tudta, és beleegyezése nélkül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés