Connect with us

technokrata

Felvásárlással erősít a Novell

Dotkom

Felvásárlással erősít a Novell

A Novell felvásárolta a Fortefi Ltd., a megfelelőségi és a kiemelt felhasználók kezelését segítő megoldások egyik szolgáltatójának technológiai eszközeit, valamint a SecureLogin korlátozás nélküli forráskódját, amely az ActivIdentity Corporation iparágvezető egypontos vállalati bejelentkeztetési megoldása.

A két ügylet a személyazonosság-, hozzáférés- és biztonságkezelési technológiák összevonásával erősíti meg a Novell pozícióját, így segíti ügyfeleit a költségek és kockázatok csökkentésében, valamint biztosítja az egyes iparági előírások teljesítését.

Novell SecureLogin néven már korábban is elérhető volt egy OEM-megállapodás keretében az ActivIdentity iparágvezető, vállalati egypontos bejelentkezési megoldása. A Novell arra az ügyféligényre ad választ a forráskód licenc megvásárlásával, amelyre a Gartner független kutatóintézet 2008. szeptemberi felmérése mutat rá: a vállalatok azért választják az egypontos bejelentkezési rendszereket ma is, hogy felhasználóik egyetlen jelszóval férjenek hozzá az összes engedélyezett számítógéphez és rendszerhez, így csökkentve az emberi hibák lehetőségét.

A felvásárlást követően a Novell SecureLogin további fejlesztését teljes mértékben a Novell irányítja, így az ügyfelek igényei hamarabb beépíthetővé válnak. A Novell SecureLogin annak a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti termékcsaládnak a teljeskörű tagjává vált, amely az üzleti folyamatok automatizálásához és a biztonsági kockázatok csökkentéséhez kínál megoldásokat, valamint segíti a belső biztonsági előírások és a kormányzati szabályozások teljesítését.

A Fortefi Ltd-től vásárolt technológiát felhasználva a Novell 2009 második negyedévében tervezi kiadni a Privileged User Manager alkalmazást, amely két Fortefi termékre (Command Control és Compliance Auditor) épül, és biztosítja a “super” és a “root” felhasználók részletes felügyeletét és vizsgálatát a különböző rendszereken. A megoldás úgy csökkenti az engedély nélküli tevékenységeket és adathozzáféréseket, hogy UNIX és Linux rendszereken is gyorsan lehetővé teszi a rendszergazda szintű hozzáféréssel rendelkező felhasználók engedélyezését vagy letiltását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin