Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elmegyógyintézetbe küldték az éhező kubait

Dotkom

Elmegyógyintézetbe küldték az éhező kubait

Először börtönbüntetésre ítéltek, majd elmegyógyintézetbe küldtek egy férfit Kubában, aki arról beszélt egy videóban, hogy éhezik.

Juan Carlos Gonzales-t augusztusban két év börtönbüntetésre ítélték Kubában veszélyes viselkedésért. A negyvennyolc éves férfi egy felvételen, amit már közel félmillióan látták a Youtube-on, részegen arról beszélt, hogy éhezik.

Gonzales, amikor meglátta, hogy valaki videózik az utcán, félrelökte azt, akivel interjút készített, és a kamerába ordította a következő mondatokat:”Amire itt szükségünk van, az a kaja. Éhesek vagyunk és ételre van szükségünk. Halljátok meg, amit Panfilo mondd nektek Kubából: kaja”.

Néhány nappal később Gonzales, egy másik videóban visszavonta, amit elmondott, miután a rendőrség meglátogatta a lakásán, és meggyőzte arról, hogy mégsem éhezik. A Youtube-ra felkerült videók felháborodást váltottak ki a jogvédő szervezetek és a kubai disszidens közösségek körében, akik szerint a történet egy újabb bizonyítéka annak, hogy a karibi szigetország kormánya elnyomja a másként gondolkodókat.

A nemzetközi felháborodás hatására a kubai hatóságok néhány napja elengedték a férfit a börtönből, és egy elmegyógyintézetbe küldték, ahol egy három hetes, az alkoholról leszoktató kúrán kell majd részt vennie, mielőtt haza mehet, írja a Reuters.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés