Connect with us

technokrata

Egy alomban a Fallout és a Doom

Dotkom

Egy alomban a Fallout és a Doom

A Bethesda anyacége a ZeniMax Media megvásárolta az egyik legrégebb óta működő független stúdiót, az id Software-t.

A ZeniMax Media megvásárolta a többek közt a Doom és a Quake sorozatot is készítő id Software-t.  A ZeniMax a Fallout 3 című posztapokaliptikus akció-szerepjátékot és az Elder Scrolls sorozatot kiadó Bethesda Softworks anyacége, és a felvásárlással a szerepjátékok után a lövöldözős játékok piacának is a meghatározó szereplőjévé vált.

A cég közleménye szerint az id Software bizonyos szintű autonómiát kap majd a felvásárlás után. Az anyacég azt igéri, hogy nem fogja megváltoztatni a megvásárolt stúdió fejlesztési módszereit, melynek technikai igazgatója, John Carmack, az id társalapítója marad.

“A megállapodás rendkívül jó lehetőségeket nyújt az id Software számára. A különböző programokat készítőket ezentúl egy nagyobb, az előremutató fejlesztéseket végző csoport fogja segíteni. Az egyesülés után nagyobbak és erősebbek leszünk, és legnagyobb tehetségekkel fogjuk létrehozni a jövő meghatározó programjait.”-írta Cormack egy közleményben.

John Romero az id Software másik társalapítója, aki 1994-ben elhagyta a céget, kevésbé volt elragadtatva a felvásárlástól.”Zenimax???gusztustalan, a Fallout 3 megvette a Doom-ot”-írta Romero a Twitteren.

A Zenimax Media-t 1999-ben alapították. A cég öt fejlesztő stúdió tulajdonosa és az igazgatótanácsában többek közt Jerry Bruckheimer filmrendező és Leslie Moonves a CBS elnöke is megtalálható. Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu