Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális fejlesztések Szentendre egészségügyi központjában

Dotkom

Digitális fejlesztések Szentendre egészségügyi központjában

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, uniós támogatással valósulhat meg a szentendrei rendelőintézet fejlesztése. A projekt részeként új épületekkel bővül az intézmény, modern eszközparkot alakítanak ki, új szakellátásokat vezetnek be, valamint digitális fejlesztéseket is végrehajtanak.

Ünnepélyes keretek között a mai napon került sor a szentendrei egészségügyi központ fejlesztésére nyert közel 700 millió forintos beruházás támogatási szerződésének aláírására. Az aláíráson beszédet mondott Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter, Dr. Köpeczi Bócz Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóság vezetője és Dr. Dietz Ferenc polgármester.

A Szentendre és a környező térség közel 100 ezer lakosát kiszolgáló rendelőintézet fejlesztésének megvalósítására a város régóta készült, a jelen pályázaton elnyert támogatás lehetőséget ad a kistérségi járóbeteg-ellátás problémáinak megoldására, a gyors és színvonalas egészségügyi ellátás kialakítására. A beruházással összefüggő építkezésnek munkahelyteremtő hatása van a kistérségre nézve.

A fejlesztés keretében több mint 1100 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő telephelyeket is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással – mint a mammográfia, elektrofiziológia és allergológia – bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik. A beruházás eredményeképpen az intézmény a modern kor digitális vívmányainak felhasználásával teszi majd gyorsabbá, korszerűbbé és színvonalasabbá az egészségügyi ellátást. A megújuló intézmény nagy hangsúlyt fektet a komplex akadálymentesítésre is.

“Nagy siker, hogy a beruházást – a tudatos városfejlesztés eredményeként – uniós támogatással tudjuk megvalósítani. A pályázaton nyert összegnek köszönhetően lakosonként több mint harmincezer forintot tudunk más területek fejlesztésére fordítani. Fejlődni folyamatosan kell, ha a modern körülményekhez igazodó várost akarunk építeni.” – nyilatkozta Dr. Dietz Ferenc, a város polgármestere.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés