Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztos alapot nyújt a Novell Identity Manager

Dotkom

Biztos alapot nyújt a Novell Identity Manager

A frankfurti repülőtér üzemeltetője, a Fraport AG, amely Németország legnagyobb munkáltatója, a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásait választotta több ezer személyazonosság egyetlen helyről történő kezeléséhez és az informatikai erőforrások biztonságának megteremtéséhez.

A Novell termékeinek köszönhetően a Fraport egyetlen integrált megoldással végzi a hitelesítést, az engedélyezést, a személyazonosságok konszolidálását és a gyors, feladatok szerinti erőforrás-kiosztást 10 000 alkalmazottja és partnerei körében. A Fraport így folytathatja a reptér bővítésével kapcsolatos terveit, miközben továbbra is megfelel az előírásoknak, és éves szinten közel félmillió dollárt takarít meg az eddig külső forrásból biztosított informatikai szolgáltatásokból.

A Fraport egy olyan hosszú távú terven dolgozik, amely a frankfurti repülőteret nem csak hatalmas közlekedési csomóponttá, hanem üzleti és kiskereskedelmi központtá is tenné. Több ezer alkalmazottján kívül a Fraport számos külső partnerrel is kapcsolatban áll, akiknek köre a terjeszkedéssel még tovább fog bővülni. A Novell felhasználó- és jogosultságkezelési megoldása, a Novell Identity Manager skálázható keretrendszert biztosít a személyazonosság-kezelésre és biztonságfelügyeletre, beleértve a komplex szervezeti struktúrán belüli hozzáférés-kezelést és érvényesítést – mindezt úgy, hogy megfeleljen a törvényi és a belső előírásoknak.

A felhasználók felügyeletén és a változtatások rendszerek közötti automatikus szinkronizálásán kívül a Novell Identity Manager áttekinthető, teljes mértékben felülvizsgálható engedélyezési munkafolyamatokat is kínál, ezzel biztosítva, hogy a Fraport vonatkozó belső házirendjei maradéktalanul érvényesüljenek. A Novell Identity Manager ezen kívül lehetővé teszi, hogy a Fraport informatikai személyzete egyetlen gombnyomással adjon hozzáférési jogokat, a felhasználók pedig saját maguk megváltoztathatják jelszavukat, így megtakaríthatók a külső ügyfélszolgálatok felé irányuló kiadások.

A személyazonosság-kezelő megoldásba bevont alkalmazások és működési területek számának növelésével, illetve a szabályzatok követelményeinek változásával, a Fraport tervezi, hogy feladatok szerinti erőforrás-elosztást és intelligens kártyákkal biztosított engedélyezési munkafolyamatokat is bevezet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés