Connect with us

Hirdetés

technokrata

Betör az Acer az LCD és e-könyv piacra

Dotkom

Betör az Acer az LCD és e-könyv piacra

Az Acer, a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártója a televíziós és elektronikus könyvpiacra tervez betörni a következő öt év során, mivel a PC-ipar lassulóban van – közölte az alapító Stan Shih.

A tajvani székhelyű cég a Samsung babérjaira tör a tévéfronton, míg az e-könyvek terén az Amazon vetélytársas lesz. Az Acer a számítástechnikán túl képzeli el a jövőjét, a cég értékesítése várhatóan 2001 óta idén először fog hanyatlani. Iparági szakértők vegyesen fogadták a hírt. Vincent Chen, aki a tajvani Yuanta Securities munkatársa szerint nagy kérdőjelek vannak még az ügyben, hiszen a tévégyártás más üzleti modellen alapszik, írja a Bloomberg.

Az 1976-ban alapított Acer az idei második félévben 24 százalékkal több számítógépet szállított, a világ első öt gyártója közül a legtöbbet. Az eladásokat az alacsony kategóriás laptopok növelték jelentősen – derült ki az IDC július közepi felméréséből.

A cég jelenleg arra vár, hogy kialakuljon egy markánsabb e-könyv piac, mindemellett televíziókészülékek értékesítését is tesztelik – közölte Shih. A globális LCD tévék iránti kereslet jelentősen meg fog nőni, 2013-ra várhatóan 203 millió darab fog fogyni belőlük – közölte a DisplaySearch kutatócég.

Tajvan azonban nem csak a tévék és e-könyvolvasók, hanem az okostelefonokat is ontani fogja magából, egyre másra jelennek meg a különböző rendszereken alapuló okostelefonok is. Az okostelefonok piaca robbanásszerűen növekedett idén a gazdasági visszaesés ellenére. A boltokat lassan kezdik ellepni a Google Android operációs rendszerére épülő okostelefonok, és a PC gyártók is egyre nagyobb érdeklődéssel tekintenek a mobiltelefon iparra.

Az Acer felvásárlások útján már be is került ebbe a szegmensbe, és be is jelentette első modelljeit. Az Intel mindent megtesz azért, hogy kis energiafogyasztású Atom processzorait az okostelefonokba is bekerülhessen. Az Asustek Computer a GPS gyártó Garmin céggel közösen tervez bekerülni a piacra. Ezek a cégek elsősorban a HTC mintáját követik, aki korán belevetette magát az okostelefonok gyártásába, és leginkább a Windows Mobile-ra építi készülékeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés