Connect with us

technokrata

Az USA-nak is fel kell készülnie a digitális hadviselésre

Dotkom

Az USA-nak is fel kell készülnie a digitális hadviselésre

Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal, az NSA vezetője szerint, az országnak létre kell hoznia egy digitális hadviselésre képes erőt, hogy fel tudjon készülni az ilyen jellegű támadásokra.

Keith Alexander altábornagy, aki a Pentagon új Kiber Parancsnokságát (Cyber Command) is vezetni fogja, elmondta, hogy az Egyesült Államoknak újra kell szervezni mind a védekező, mind pedig a támadó célú kiber tevékenységeket. Az elképzeléseit egy, a fegyveres erőket felügyelő képviselőházi bizottságnak írt jelentésében fejtette ki. Több erőforrásra, és képzésre is szükség lenne, emelte ki az NSA vezetője.

Az elmúlt hat hónapban a Pentagon 100 millió dollárt költött a kibertámadások, és más hálózati problémák által okozott károk javítására, válaszadásra. Az új csoportnak a bázisa a Maryland-i Fort Meade-ban lesz, és az USA Stratégiai Parancsnoksága alá tartozik majd, és a Belbiztonsági Minisztériummal fog közös munkát végezni. Az új szervezet októberben kezdi meg a munkát, és 2010-re lesz teljesen működőképes.

Egy másik dokumentumban, az USA Légierejének altábornagya, William Shelton leírja, hogy az ország nagyon erősen függ az ipar kibertámadások elleni erőfeszítéseitől, és szerinte ezek nem tartják az ütemet a fenyegetés mértékével, írta meg a BBC.

A bizottság beadványai néhány nappal az után érkeznek, hogy az USA Nemzeti Tudományos Akadémiájának egy intézete olyan jelentést tett közzé, amely szerint Amerika jelenlegi digitális hadviseléssel kapcsolatos vezérelvei rosszak, nincs megfelelő felügyelet alatt, és széles társadalmi vitára kell bocsátani. A dokumentumban odáig mennek, hogy a fejletlen és bizonytalan természetű vezetés egy lehetséges krízishelyzet esetén nem megfelelően használná az erőforrásokat.

Az Obama elnök által elrendelt 60 napos határidő a kiberbiztonság felülvizsgálatához a végéhez közeledik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin