Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az Externet 68 százalékkal növelte árbevételét

Dotkom

Az Externet 68 százalékkal növelte árbevételét

Az Externet Nyrt. 2008 első három negyedévében 68 százalékkal, 947 millió forinttal növelte árbevételét 2007 hasonló időszakához képest, mely így meghaladta a 2,3 milliárd forintot. Az árbevétel növekedésből az organikus növekedés 238 millió forintot tett ki, míg a további növekmény az akvizícióknak köszönhető. Az Externet első kilenc hónapját 38 százalékkal növekvő, 302 millió forint EBITDA eredménnyel zárta.

A vállalat 2008 első három negyedévében 68 százalékkal, 947 millió forinttal növelte árbevételét 2007 hasonló időszakához képest, mely így meghaladta a 2,3 milliárd forintot. Az árbevétel pozitív irányú változását az organikus növekedésből származó 238 millió forintos növekmény tette ki, míg a további növekedés az akvizícióknak köszönhető. Az Externet első kilenc hónapját 38 százalékkal növekvő, 302 millió forint EBITDA eredménnyel zárta.

A tőzsdei megjelenéshez és az akvizíciókhoz kapcsolódó, egyenlegében 42 millió forint egyszeri költség hatására a társaság adózott eredménye 114 millió forint volt. “Várakozásaink szerint a pénzpiaci és gazdasági körülmények ellenére az év egészére vonatkozó 3,5-4 milliárd forintot megközelítő árbevételi és 400 millió forint körüli EBITDA tervet teljesíteni fogjuk. Továbbra is törekszünk arra, hogy a piaci konszolidációban aktív szerepet játsszunk, valamint célunk a távközlési piac mobil szegmensébe való belépés is.” – emelte ki Pórffy András, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Az NHH által meghirdetett új mobilfrekvencia megszerzéséért az Externet Nyrt. a Telekom 4 Magyarország Zrt-vel kíván ringbe szállni, a DreamCom Kft. néven létrehozott közös vállalattal, a negyedik mobilszolgáltatói GSM/UMTS licensz esetleges megpályázására. Az Externet Nyrt. számára a szélessávú előfizetői bázis növelését valamint a mobil hangpiacra való belépés lehetőségét biztosíthatja az új tender. “Mivel az utóbbi hónapok során egyértelművé vált, hogy kereskedelmi alapon nem jöhet létre a piacon virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) megállapodás a három hazai mobilszolgáltató egyikével sem, ezért a verseny élénkítésének egyetlen módja egy új operátor megjelenése lehet” – indokolta lépésüket Pórffy.

Az élesedő piaci versenykörnyezetben is tovább növekedtek az ADSL szolgáltatásokból származó bevételei, annak ellenére, hogy a szélessávú piacon az ADSL előfizetések számának növekedése a második negyedévtől kezdődően lelassult, emellett emelkedett a Megafone telefonszolgáltatás bevétele.

A társaság a jövőben tovább növelheti piaci részesedését az ADSL szolgáltató-váltási folyamat egyszerűsödésével, illetve új szolgáltatások bevezetésével. 2008. harmadik negyedévére megvalósult az Externet telefon-szolgáltatásaihoz kapcsolódó beruházás, melynek eredményeképpen a cég önálló hangszolgáltatóként teljes körű telefonszolgáltatást nyújthat. Az inkumbens vezetékes telefon szolgáltatókkal és a mobiltelefon szolgáltatókkal megvalósuló szabványos, SS7 jelzésrendszerű hálózati összekapcsolódásokkal lehetőség nyílik teljes értékű vezetékes telefonszolgáltatás nyújtására. Az új, korszerű és költséghatékony telefon infrastruktúra lehetővé teszi, hogy a vállalatbekapcsolódjon a belföldi és nemzetközi perc nagykereskedelembe, amely szintén jelentős bevételi forrássá válhat a 2008. év negyedik negyedévétől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu