Connect with us

technokrata

Az Elcoteq a Xeroxot bízta meg nyomtatási rendszerének átszervezésével

Dotkom

Az Elcoteq a Xeroxot bízta meg nyomtatási rendszerének átszervezésével

Az idei évvel kezdődően a Xerox látja el a pécsi Elcoteq Kft. dokumentumkezelési feladatainak felügyeletét. A mobiltelefonokat, szórakoztatóelektronikai eszközöket és távközlési hálózati berendezéseket gyártó vállalat nemrég szervezte ki nyomtatási tevékenységét, hogy ellenőrizze és optimalizálja a nyomtatási és másolási folyamatokat és azok költségeit.

 “A nyomtatás kiszervezésének a szemléletmódváltás volt az elsődleges célja, a költségmegtakarítás a másodlagos célok között szerepelt. A Xerox rendszert hozott az életünkbe: ma már korszerű gépekkel állítjuk elő a dokumentumokat, így az üzemeltetési költségek alacsonyabbak, valamint felhasználónként ellenőrizhetjük a nyomtatást, és ésszerűsíthetjük a magánhasználatot” – mondta Zalay Buda, az Elcoteq IT-igazgatója.

“A munka időtartamát és az előkészületeket figyelembe véve az Elcoteq számára nyújtott szolgáltatás az egyik legnagyobb volumenű projektünk 2008-ban. Megbízónk eddig jelentős időt töltött a nyomtató- és másológépek üzemeltetésével. Mi egyrészt ezt a feladatot vettük át tőle, másrészt a terep felmérése után megterveztük és kiépítettük a munkafolyamatokhoz igazodó ideális eszközparkot, amelyet folyamatosan felügyelünk” – tette hozzá Lipták Zalán, a Xerox Magyarország szolgáltatási üzletágának vezetője.

A Xerox által bevezetett új rendszer egyik előnye, hogy a dunántúli cégnél csökkent az eszközök száma. Az eddigi egyedi funkciókkal ellátott kis gépek helyett multifunkciós berendezések végzik a munkát. Egyetlen nagy teljesítményű berendezés képes szkennelni, másolni, nyomtatni és faxolni. Lehetővé vált a lapadagolóról történő lapolvasás valamint a papírtakarékossági szempontból hasznos kétoldalas nyomtatás is.

Szintén pozitívum a vállalatnál újonnan bevezetett ellenőrzött dokumentumkezelés. Ennek lényege, hogy a műveleteket egy szoftver felügyeli, és a gép csak akkor végzi el a feladatot, ha a nyomtatás tulajdonosa a nyomtatási szándékát kártyával érvényesíti. Amennyiben a dokumentum gazdája megfeledkezik a feladatról, az egy nap után törlődik, így nemcsak az összekeveredett anyagok, hanem a berendezések mellett hagyott gazdátlan papírok is kiküszöbölhetők. Emellett a rendszer nyomon követi az elvégzett feladatokat, amelyek költségeit a kártyatulajdonos költséghelyére terheli. Ezáltal kimutatható, melyik osztály mennyit nyomtat, illetve a nyomatszámok ismeretében lehetőség van a megfelelő kapacitású eszközök telepítésére.

Hasznos lehetőség, hogy a nyomtatás nem csak abból a berendezésből érhető el, amelyre küldték. A rendszer tárolja a kérést, és adott esetben másik, azonos típusú eszközön is végrehajtható a művelet. Hasonlóan megkönnyíti a dolgozók munkáját a hálózati szkennelés, amelynek segítségével a beolvasott anyagot közvetlenül az elektronikus postafiókba küldhetjük.

“A berendezéseket kollégáink üzemeltetik. Két munkatársunk végzi a papír- és festékfeltöltéssel valamint a szervizeléssel kapcsolatos feladatokat a telephelyeken. A berendezések egyébként figyelik saját papír- és festékfogyasztásukat, a kopásokat, a szervizciklus lejáratát, és jelzik ezeket a Xerox felé. Bármilyen meghibásodás vagy kérdés esetén az Elcoteq dolgozói a Helpdeskhez fordulhatnak, akik továbbítják felénk a kéréseket” – ismertette a gyakorlati tudnivalókat Lipták Zalán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés