Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple gépekből álló botnetet fedeztek fel

Dotkom

Apple gépekből álló botnetet fedeztek fel

A Symantec kutatói megtalálták az első “sikeres” Mac gépekből álló botnetet, kezdhetnek rettegni az Apple rajongók.

A rosszindulatú Mac-es programok ritkák, de amikor előfordulnak, akkor is általában fejletlen próbálkozásokról van szó. A most megtalált malware ezzel szemben már egy fejlettebb vállfajhoz tartozik. A botnet olyan számítógépek hálózata, melyeket egy vírus, vagy féreg csendesen megfertőzött, és készítői átveszik a gépek feletti irányítást, hogy azokról indítsanak illegális akciókat.

Az Apple számítógépekből álló botnet amit felfedeztek, DOS-támadásokra használták, aminek során egy szájtnak próbálták lehetetlenné tenni a működését, hatalmas web-forgalom elődizésével. A Symantec kutatói szerint a botnetnek olyan kifinomult képességei vannak, hogy egy tapasztalt programozót sejtenek a háttérben, aki valószínűleg kiadta a botnetet, hogy valaki támadásokat indítson róla, írta meg a Telegraph.

A botnetet egy trójai lovat tartalmazó kalózszoftver segítségével terjesztették a fájlcserélő hálózatokon. A fertőző programok között megtalálható volt az Apple iWork, és az Adobe Photoshop CS4 for Mac. Dino A. Dai Zovi, a A Mac hackerek kézikönyvének a szerzője szerint, a mostani támadás még mindig primitív bizonyos szempontból, mert a fertőző kalózszoftverek használata a kezdetleges módszerek közé tartozik. Azonban most már számítani lehet a fenyegetőbb veszélyek megjelenésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés