Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világháló eljutott Afrikába

Dotkom

A világháló eljutott Afrikába

Minden idők legnagyobb infrastruktúra-fejlesztési programja zajlik Afrikában. Hamarosan szinte az egész kontinensen elérhetővé válhat a szélessávú internet hozzáférés – írja az Sg.hu.

“Afrikában hamarosan internetforradalomnak leszünk szemtanúi” – állítja Brian Herlihy a Seacom nevű cég igazgatója. A mauritiusi székhelyű vállalat jelenleg egy 15 000 kilométer hosszú optikai kábelt fektet le a tengerfenéken Dél-Afrikától egészen Indiáig és Nagy-Britanniáig. A vezetékhez egyelőre öt afrikai ország csatlakozik, de ez még csak a kezdet. Mindez azt jelenti, hogy Kelet-Afrika lakói először kapcsolódhatnak majd nagy sávszélességgel a világhálóhoz, Dél- és Nyugat-Afrika számára pedig ez immár a második optikai kábel, amely további 1,2 Tbps adatátviteli kapacitást biztosít.

A kontinens eddig csak amolyan megtűrt szereplőnek számított az online piacon. Az egyes országokban többnyire monopolhelyzetben lévő állami vállalatok kezében volt az irányítás, a fejlesztési költségek az egekbe rúgtak és az adatátviteli sebességek is finoman szólva botrányosak voltak – feltéve, ha épp volt működő kapcsolat. Kelet-Afrikában másodpercenként egy 1 Megabit továbbított adatmennyiség ára 2500-3000 dollárt tett ki havonta – derül ki az Sg.hu informatikai magazin cikkéből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés