Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toshiba megveheti a Fujitsu merevlemez részlegét

Dotkom

A Toshiba megveheti a Fujitsu merevlemez részlegét

Az európai szabályozó hatóságok hozzájárultak a Toshiba terveihez, megvásárolhatja a Fujitsu merevlemez üzletágát 30 milliárd yenért (305 millió dollár).

Az Európai Bizottság, amely a versenyt felügyeli a 27 tagú Európai Unióban, egy közleményében kijelentette, az akvizíció létrejötte nem veszélyes a piacra nézve. Habár a tranzakció a legnagyobb mobil HDD gyártót hozná létre, az üzlet nem vet fel versenyjogi aggályokat, derült ki az állásfoglalásból.

A Toshiba februárban jelentette be, hogy meg kívánja vásárolni a Fujitsu veszteséges merevlemez üzletágát, hogy növelhesse piaci részesedését, és csökkenthesse költségeit. A cégek április 30-án írták alá a szerződést, és július 1-én jön létre a tranzakció.

A cég a világ ötödik legnagyobb merevlemez gyártója, és 2015-ig 20 százalékos részesedést tervez kivívni magának, a két cég jelenleg 14 százalékos részesedése helyett. Amennyiben sikerült ezt elérnie, úgy már felveheti a harcot az olyan nagy riválisokkal, mint a Seagate, a Western Digital, és a Hitachi, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés