Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Skype alapítói visszavásárolnák az egykori cégüket

Dotkom

A Skype alapítói visszavásárolnák az egykori cégüket

Befektetési alapok segítségével vásárolnák vissza a Skype-ot az alapítói, akik négy éve adták el az internetes telefon szolgáltatással foglalkozó céget az eBay-nek.

Niklas Zennstorm és Janus Friis több befektetési alapot is felkeresett a közelmúltban és partnereket keres a Skype visszavásárlásához. A tavaly több mint ötszázmillió dollárt bevételt elérő internetes telefonszolgáltatással foglalkozó céget négy éve adták el az eBay-nek. Az online aukciósház vezérigazgatója Jon Donahoe korábban azt nyilatkozta, hogy a Skype működése nincs összhangban a vállalat többi részének tevékenységével, és azt fogják tenni, ami a legjobb a Skype-nak és az eBay-nek. Ez utalhat arra is, hogy el szeretnék adni a VOIP céget.

Az alapítók vételi szándékáról beszámoló New York Times szerint Zennstorm és Friis egymilliárd dollárt próbál összegyűjteni magánbefektetőktől a cég megvásárlására, más források szerint ennek több mint a dupláját is érheti a Skype. Egyelőre az eBay vezetői nem nyilatkoznak az ügyről, és azt sem hajlandóak megerősíteni, hogy tárgyalnának a Skype alapítóival.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés