Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Raiffeisen racionalizálta informatikai költségvetését

Dotkom

A Raiffeisen racionalizálta informatikai költségvetését

A Raiffeisen Bank a Novell ZENworks Asset Management bevezetésével naprakésszé és átláthatóvá tette informatikai eszközeinek és licenceinek kezelését, ezzel leegyszerűsítette IT-rendszerének felügyeletét és megtakarított nagyságrendileg 50 millió forintot a licenc költségeiből, és az üzemeltetési költségeiből.

A Raiffeisen Bank még 2005-ben döntött úgy, hogy az akkor 3300 munkaállomásból álló rendszerparkján a Windows NT operációs rendszert Windows XP-re cseréli. Az átálláshoz egy olyan megoldásra volt szükség, amely a teljes informatikai infrastruktúrát feltérképezi, és egy olyan naprakész nyilvántartást hoz létre, ami tartalmazza a számítógépekkel és a használt alkalmazásokkal kapcsolatos összes szükséges információt, például a darabszámot, a gépek konfigurációját és a szoftverhasználati adatokat. A RaiffeisenBank a Novell IT-vagyongazdálkodási megoldása mellett döntött, amelyet azóta többek között az informatikai vezetőség, az IT Service Management csoport, az ügyfélszolgálat, az informatikai rendszer üzemeltetője, valamint a mozgó műszaki csapat is használ mindennapi munkájához.

A ZENworks Asset Management bevezetése során a Novell szakértői először egy központi ZENworks Asset Management adatbázist építettek fel, ezt követően terítették a gyűjtőprogramokat, majd integrálták a Peregrine konfigurációs adatbázissal és a Novell eDirectory címtárral. A bevezetés óta egy verziófrissítést végeztek a ZENworks Asset Management 7.0 változatáról a legújabb 7.5-re, amelyet még a szigorú biztonsági követelményeknek megfelelő banki rendszerben is mindössze egy délután alatt valósítottak meg a Novell szakértői.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés