Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nigériaiak nem terroristák

Dotkom

A nigériaiak nem terroristák

Egy mindenképpen egyedi kezdeményezés, Nigéria megtépázott hírnevének helyreállítására.

Íme a Facebook legújabb felhasználási lehetősége: a népszerű online közösségi portálon létrehoztak egy csoportot, melynek elsődleges célja, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy a nigériaiak bizonyos közvélekedéssel ellentétben egyáltalán nem terroristák. A “We Condemn Umar Farouk Abdulmutallab’s Action: Nigerians are NOT Terrorists” nevezetű Facebook csoportnak rövid idő alatt több mint 65 ezer tagja lett.

Emlékezetes, hogy egy bizonyos Umar Farouk Abdulmutallab nevezetű férfi karácsonykor, december 25-én a Northwest légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó repülőgépén egy bombát szeretett volna felrobbantani. A gépen összesen 289 ember tartózkodott, és szerencsére elromlott a bomba, ezenkívül pedig több utas is rátámadott a huszonhárom esztendős terroristára. A robbantási kísérletet később az Al-Kaida vállalta magára.

A Facebookos kezdeményezés szerint a terrorista egy zavarodott elméjű ember aki magánakciót szeretett volna végrehajtani, vagyis szó sincs arról, hogy a nigériai népet egy az egyben le lehet terroristázni. A mintegy 924 ezer négyzetkilométer területű afrikai ország egyébként több mint 135 milliós lakossággal rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés