Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Hyatt a Microsoft mobil hirdetési platformját választotta

Dotkom

A Hyatt a Microsoft mobil hirdetési platformját választotta

A Microsoft szerződést kötött a Global Hyatt szállodalánccal, miszerint a Verizon Wireless telefonokon megjeleníti hirdetéseit.

A Hyatt hirdetéseiben arra bátorítja az embereket, hogy iratkozzanak fel a cég hűségprogramjára, de a telefonon keresztül szobát is foglalhatnak, mondta el a Microsoft mobil médiáért felelős menedzsere, Charles Johnson. A Hyatt 370 szállodát üzemeltet 44 országban. A szoftveróriás hirdetési felületén keresztül a cég egy mobilformátumra optimalizált honlapjára irányítja az érdeklődőket.

A Microsoft nem nagyon ért el sikereket a PC-kre szánt internetes hirdetési üzletágban, ezért egyre nagyobb figyelmet szentel a mobil hirdetésekre. A cég részesedése a hirdetési tortából nyolcadrésze a Google részesedésének. A szoftveróriás idén írt alá hirdetési megállapodást a Verizonnal. Az elemzők szerint ugyanakkor innovációra van szükség a mobilreklámoknál, mert a bannerek és más hasonló megoldások nem érik el a kívánt hatást a telefonokon.

Amikor Johnson elkezdett dolgozni munkahelyén, felesége megmondta neki, hogy nem akar hirdetéseket látni a mobilján. Ezzel szemben szívesen látna például kuponokat, vagy más kedvezményeket. Ez egybevág az elemzők véleményével, akik szintén a termék promóciókat, és a kedvezményeket tartják alkalmasnak a platformra, írta meg a Bloomberg.

A Verizon a megállapodás értelmében a Microsoft keresőjét is telepíti az összes telefonjára. Az első 20 nap után a kereső forgalma 10-15-szörösére növekedett. A telefonos hirdetésekből származó bevételek évi 79 százalékkal növekednek, és a piac 2012-re eléri a 7,2 milliárd dollárt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés