Connect with us

Hirdetés

technokrata

A BlackBerry gyártója a leggyorsabban növekvő cég

Dotkom

A BlackBerry gyártója a leggyorsabban növekvő cég

A népszerű okostelefon-gyártó Research in Motion a világ leggyorsabban növekvő cége, a Fortune magazin listája szerint.

A kanadai RIM első helyen végzett a magazin 100 leggyorsabban növekvő céget felsoroló listáján. A második helyen az amerikai chipgyártó Sigma Designs végzett, míg a harmadik a kínai internetes cég Sohu.com. a Fortune a listát az elmúlt 3 éves profit, a befektetések megtérülése, és a bevételek növekedése alapján állította össze.

Korábban az RIM nem szerepelt a listán, 2009 az első év, hogy külföldi cégek is megjelennek rajta. A BlackBerry nagy népszerűségének hatására a RIM profitja 84 százalékkal növekedett, bevételei 77 százalékkal, a cég megtérülési mutatója pedig elérte a 45 százalékot. A Sigma 104 százalékos bevétel növekedést tudhat magáénak, amit elsősorban a Blu-ray lejátszók javuló eladásainak, és egy Microsoft üzletnek köszönhet.

A 7-ik helyen végzett az online játékokban utazó Shanda, a Ctrip.com szállásfoglaló oldal pedig a 38-ik helyen. A Fortune szerint a kínai cégek sokat profitálnak az ország erős növekedéséből a gazdasági válság idején. Az Apple a 38-ik helyre került, a Google a 68-ik helyen végzett, írta meg a BBC.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés