Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s segítség a nyomtatáshoz

Dotkom

3D-s segítség a nyomtatáshoz

A különlegesen hajtogatott brosúrák és szóróanyagok sokszor csak időigényes és költséges, többszöri nyomtatással állíthatók elő megfelelő minőségben. A Xerox mérnökei azonban kifejlesztették a probléma megoldását: egy olyan 3D-s szoftvert, amelynek segítségével a nyomdászok nyomtatás előtt megtekinthetik az anyag teljes grafikai képét.

A kereskedelmi forgalomban egyelőre még nem kapható technológiai újítás a nyomtatás egyik legköltségesebb fázisát küszöböli ki azáltal, hogy felgyorsítja a dokumentumok elkészítését és jóváhagyását. Az InfoTrends felmérése szerint ez a folyamat hatszor többe kerül, mint a nyomtatás maga. A Xerox háromdimenziós megjelenítő szoftverével a felhasználó láthatja a nyomtatvány szerkezetét, felületkezelését, hajtásait, kötését és egyéb tulajdonságait, még mielőtt a festék a lapra kerülne.

“A 3D-s megjelenítés segít megszüntetni a költséges hibajavításokat és korrektúrafordulókat. Ha látjuk az anyagot nyomtatás előtt, azzal rengeteg hibalehetőséget kizárunk az igazítással, a vágással vagy éppen a kép elhelyezkedésével kapcsolatban, így már az első nyomtatás alkalmával jó minőségű munkát kapunk” – fejtette ki Rob Rolleston, a Xerox websteri kutatóközpontjának kutatási menedzsere.

A Xerox New York-i és kaliforniai kutatóközpontjaiban folyó közös fejlesztőmunka célja, hogy az ügyfeleket tájékoztassa a bárki számára elérhető szolgáltatás kínálta lehetőségekről, akár az utcáról sétál be az illető egy nyomdába, akár az interneten keresztül küldi el a nyomtatandó anyagot. A megrendelő minden esetben megnézheti, ahogy a program virtuálisan átlapozza a színes füzetecskét, vagy kinyitja és összehajtja az üdvözlőlapot, bemutatva a várható végeredményt. “A szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új, kreatív anyagokat gyártassanak anélkül, hogy meg kellene tanulniuk a nyomdaipari eljárásokat és kifejezéseket” – tette hozzá Rolleston.

A szakember elmondta, hogy a technológia még finomítást igényel. “Ahogy fejlesztjük a prototípust, mint minden más termék esetében is, ügyfeleinkre hagyatkozunk a koncepció tesztelése és a legmegfelelőbb verzió kiválasztása során” – mondta Rolleston.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés