Connect with us

Hirdetés

technokrata

36,5 milliárd forint EU-s támogatás a vállalkozások munkahelymegtartó beruházásaihoz

Dotkom

36,5 milliárd forint EU-s támogatás a vállalkozások munkahelymegtartó beruházásaihoz

Öt újabb EU-s gazdaságfejlesztési pályázat került meghirdetésre, amelyek összesen 36,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást jelentenek a hazai vállalkozások számára. Február 13-án további három pályázat megjelenése várható.

Az öt pályázat közül egy a Közép-magyarországi régióban, négy az azon kívüli régiókban érhető el. Valamennyi támogatási konstrukció célja a vállalkozások komplex technológiafejlesztése, amelynek keretében a modern eszközök és berendezések mellett informatikai, oktatási, know-how és licenc vásárlási, piacra jutási, infrastrukturális és ingatlanfejlesztési, tanácsadási, valamint minőség- és egyéb irányítási rendszerek bevezetési költségei is elszámolhatóak, olvasható a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium honlapján.#img2#

A gazdasági válságra való tekintettel a korábbi két évben megszokott feltételek jelentős részben enyhítésre kerültek. Ennek köszönhetően a támogatásban részesülő vállalkozásoknak nem kell jelentős árbevétel növekedési vállalást tenniük, elegendő, ha szinten tartják a forgalmukat (az árbevétel csökkenése kerül maximálásra a pályázati vállalások között). Még ezt is kiválthatják a pályázók azzal, ha vállalják, hogy megtartják dolgozói létszámukat. Enyhültek a pályázó eddigi gazdasági teljesítményére vonatkozó előírások is. Emellett fontos változás, hogy növekedtek az igénybe vehető támogatások arányai a teljes beruházáshoz képest, és a nyertes pályázók szerződéskötés után automatikusan hozzájuthatnak a megítélt támogatás 40 százalékához, előleg formájában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés