Connect with us

Hirdetés

technokrata

300 millió internetező Kínában

Dotkom

300 millió internetező Kínában

Kínában az internetelérések száma évről évre növekszik, és immáron a fiatalabb generációk előszeretettel alkalmazzák a mobilnetet. Annyi embernek van előfizetése a távol-keleti országban, mint ahányan Amerikában laknak.

“A tavalyi év óta 41,9 százalékkal növekedett az Internet felhasználók száma Kínában és a növekedés még mindig gyors.” – közölte a kormányzati Internet Információs Központja.

A tanulmány során azt is kimutatták, hogy rengeteg ember használja a világhálót mobiltelefon segítségével. A Cinic szerint 117,6 millió embernek van hozzáférése a nethez telefonon keresztül. A diákok körében a legnépszerűbb a böngészésnek ez a módszere. A tanulók 43,5 százaléka használja a telefonját hírolvasásra, zeneletöltésre, email olvasásra és egyéb tevékenységekre.

2008 végén az 1,3 milliárd fős országban közel annyian neteztek, mint amennyi az Amerikai Egyesült Államok egész lakossága, szám szerint 298 millió fő. A Cinic szerint nagyon érdekes, hogy vidéken sokkal gyorsabban növekszik a netfelhasználók száma, mint a városokban. Vidéki környezetben a növekedés évről évre 60,8 százalék, így a hozzáférések száma elérte a 84,6 millió főt, míg a nagyvárosokban ez a szám csupán 35,6 százalék – adta hírül a BBC.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés