Connect with us

Hirdetés

technokrata

2011-re 50 százalék alá eshet az Explorer részesedése

Dotkom

2011-re 50 százalék alá eshet az Explorer részesedése

A múlt hónapban is veszített piaci részesedéséből a Microsoft Internet Explorer. Ha ilyen ütemben csökken tovább, akkor 2011-re 50 százalék alá csökkenhet az elterjedtsége.

Április végéig 0,7 százalékkal csökkent az IE részesedése, ami így 66,1 százaléka a böngészőpiacnak, a Net Applications cég szerint, amely 2005 óta követi nyomon a böngészők elterjedtségét. Az elmúlt időszakban megjelent IE8 által szerzett új felhasználók nem tudták ellensúlyozni a Microsoft táborát elhagyók arányát. Az IE8 2,2 százalékot erősödött, az IE7 2 százalékot esett vissza, az IE6 pedig 0,8-at.

A Microsoft mostanság kezdte el az IE8-at automatikus frissítésként kínálni az IE7 és IE6 felhasználók számára, ami lényeges szerepet játszhatott a régebbi verziók otthagyásában. A Firefox 0,4 százalékot erősödött a hónapban, így részesedése már eléri a 22,5 százalékot.

A Google Chrome kiugró növekedése meglepte az elemzőket. Az egyelőre csak Windows platformon elérhető böngésző most nőtt a legnagyobbat december óta. Valószínűleg ebben közrejátszottak a Google kereső, és videomegosztó oldalán elhelyezett hirdetések. Ugyanakkor a vetélytársakhoz való felzárkózáshoz a cégnek meg kell állapodnia a számítógépgyártókkal, hogy az új gépeket Chrome-al szállítsák, mondta el a Net Applications elemzője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés