Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zuhant a Deutsche Telekom nyeresége

Dotkom

Zuhant a Deutsche Telekom nyeresége

A néhány egyszeri tételtől megtisztított negyedik negyedévi nyereség 10 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbit, a kelet- és dél-európai részlegek gyengébb teljesítménye miatt.

Az EBITDA 5,07 milliárd euróról 4,55 milliárdra esett, ami kisebb, mint a Bloomber elemzői prognózisában szereplő 4,7 milliárdos érték. A negyedik negyedévi nettó veszteség 582 millió euróra rúgott, amiben a főszerepet a görög és a román érdekeltségek leírása játszotta.

A pénteken közzétett vállalati előrejelzés szerint az idén 19,1 milliárd euró lehet az EBITDA – ez megfelel az elemzői várakozásoknak is. Amint arról beszámoltunk, a DT magyarországi érdekeltsége, a Magyar Telekom az elemzők várakozásainál kedvezőbb negyedik negyedéves számokat közölt csütörtökön. A társaság idén jelentősen csökkenti beruházásait, 3-5 százalékos bevételcsökkenéssel és 4-6 százalékos EBITDA csökkenéssel számol. A cég igazgatósága saját részvény vásárlásra kért felhatalmazást, s 50 forint osztalék kifizetését javasolja a részvényeseknek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés