Connect with us

Hirdetés

technokrata

Buborékok – a jövő mobiltelefonos felülete?

Dotkom

Buborékok – a jövő mobiltelefonos felülete?

Lezárt készülékünk alkalmazásaihoz, üzeneteinkhez, telefonhívásainkhoz való egyedi hozzáférésen dolgozik a Nokia.

PIN-kód kell a bankkártyához, lakásunk/irodánk riasztójához, a mobiltelefonokhoz – kiirthatatlanul életünk részévé váltak a néhány számból álló sorozatok. Kiirthatatlanul? A Nokia szerint nem: újfajta készülékzár-feloldó eljáráson dolgoznak a finn mérnökök, melyben nyoma sincsen ilyen jellegű azonosításnak, jelentette be a vállalat pár napja.

A Bubbles (Buborékok) névre keresztelt alkalmazás teljesen száműzi a számokat a képernyőről, a képernyőzár feloldása során. Az egyelőre még béta állapotban leledző Bubbles voltaképpen nem is igényli a lezárás feloldását, enélkül teszi lehetővé üzenetek olvasását vagy telefonhívások fogadását, kezdeményezését. Pauli Asikainen, az alkalmazás létrehozója az alábbi videóban mutatja be, hogyan is működik a Bubbles.

Természetesen már megjelentek azok az aggódó vélemények, amelyek a biztonság kérdését feszegetik. Mi védi meg adatainkat az illetéktelenektől, ha azonosítás nélkül hozzá lehet férni a készülék bizonyos funkcióihoz? Nos, Asikainen szerint a Bubbles egyelőre még béta állapotban van, végleges formájának elnyeréséig még sokat változhat. Nem kizárt, hogy mégiscsak lesz valamilyen szintű felhasználó-azonosítás.

Habár az ötlet valóban érdekes, ennél azonban nagyobbat kell majd villantania a Nokiának, amikor pénteken megteszi azt a bizonyos bejelentését, ha ismét le akarja nyűgözni az ipart és a vásárlókat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés