Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus, javítatlan hiba a Windows-okban

Dotkom

Kritikus, javítatlan hiba a Windows-okban

A Microsoft fejlesztette Internet Explorert használók minden platformon veszélyben vannak. Javítás – még – nincs.

Új, egyelőre javítatlan sebezhetőségre figyelmeztette böngészőit használókat a Microsoft. A pár napja kiadott leírás szerint a kritikusnak minősített sérülékenység az Internet Explorer MHTML kezelő moduljában rejlik, mely bizonyos weblapok és dokumentum objektumok esetén nem megfelelően működik. Ennek eredményeként a megfelelő ismeretek birtokában levő támadók kihasználhatják a biztonsági rést, és azon keresztül engedély nélkül szerezhetnek hozzáférést a felhasználó adataihoz, illetve úgynevezett script injectionre nyílik lehetőségük.

Szerencsére még nem jelentettek a fenti sebezhetőségre alapuló támadásokat, ismertette a Microsoft a helyzetet. Arról azonban értesítették Redmondot, hogy egy úgynevezett elképzelést bizonyító (proof of concept) kód már elkezdett keringeni az Interneten. Ez azt jelenti, hogy nincs messze az az idő, amikor ennek alkalmazásával a hackerek ártalmas vírust készíthetnek.

Amint azt már említettük, jelenleg még nincsen javítás a hibára – és nem is tudni, hogy vajon a minden hónap második keddjén (azaz legközelebb egy hét múlva) esedékes javítás-gyűjteményben kapunk-e megoldást. Redmond bejelentése szerint mind kliens-, mind szerveroldalon dolgoznak a sérülékenység kijavításáig, ehhez azonban idő kell. Addig is lehet tenni annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük egy esetleges támadás sikerét. A Microsoft tanácsa szerint érdemes letiltani az Active Scripting funkciót illetve az ActiveX vezérlőket az Internet Explorerben, az MHTML-lel egyetemben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés