Connect with us

Hirdetés

technokrata

Androidos trójai fenyeget

Dotkom

Androidos trójai fenyeget

Egy új, kifejezetten az Android platformra írt mobil kártevő jelent meg és kezdett terjedni a napokban.

A mobil készülékekre készített malware-ek ellen fellépő Lookout Mobile Security a minap felfedezett egy új kártevőt, mely nem csak elméleti síkon képes fertőzni az androidos készülékeket, hanem már javában kifejti hatását a kommunikációs eszközökön. Geinimi névre keresztelte a Kínában felbukkant kártevőt a Lookout. A trójai személyes adatok eltulajdonítására szakosodott, ezek megszerzése után pedig továbbítja egy távoli, természetesen a program írója által felügyelt szerver számára.

Botnet-szerű viselkedési mintákat fedeztek fel a Geinimiben a szakemberek, a Lookout elmondása szerint ez az eddigi legkifinomultabb wireless malware, amivel valaha is találkoztak. A mobiltelefon-használók többsége fellélegezhet: egyelőre csak a kínaiakat, illetve a kínai nyelvet beszélőket fenyegeti, mivel jelenleg csak a rizs hazájában működő alkalmazás-boltokban bukkant fel. Ugyanakkor érdemes mindenkinek tanulni az esetből: csak megbízható forrásból szerezzük be telefonjainkra a különböző programokat!

A Geinimi ugyanis legitim alkalmazások „újracsomagolt” változataiban bukkan fel, elsősorban játékokban (néhány példa: Monkey Jump 2, Sex Positions, President vs. Aliens, City Defense, Baseball Superstars 2010), és független kínai Android alkalmazás-piacokon terjesztik, olvasható a Lookout közleményében. Áldozataikat azzal tévesztik meg, hogy elhitetik a felhasználókkal, az eredeti alkalmazás kér jogosultságot az androidos készülékek kommunikációs szolgáltatásaihoz és a felhasználói adatokhoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés