Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem tudja tartani éves tervét a Freesoft

Dotkom

Nem tudja tartani éves tervét a Freesoft

A FreeSoft csoportszinten az első három negyedévben 6,15 milliárd forintos árbevételén 173 millió forintos veszteséget szenvedett el, utóbbi éves összehasonlításban közel 60 százalékos javulást takar, az éves terven azonban rontott a menedzsment.

Az eredménysor javulása a társaság gyorsjelentése szerint elsősorban a Humansoft gazdálkodásának érdeme.

Az államigazgatási szféra informatikai beszerzéseinek idén júniusban történt leállítása és a kifizetések befagyasztása ellenben érzékenyen érintette a cégcsoport két tagvállalatát is. Az intézkedés a FreeSoft Nyrt-nél jelentős, míg az Axis Consulting 2000 Kft-nél kisebbcsökkenést okozott, mind árbevételben, mind az eredményben.

Az EBITDA terén 78,2 milliósra mérséklődött a veszteség a bázisidőszak 272,6 milliós mínuszához képest.

A FreeSoft a z idei évre a saját fejlesztésű Contentum termékcsaládból 270 millió forintnyi árbevételt tervezett. Az állami megrendelések és kifizetések befagyasztása folytán több olyan nagy összegű megrendelés hiúsult meg, illetve húzódik a következő évre, amire a társaság az 2010. évi tervezésnél biztosan számíthatott.Így, figyelembe véve, hogy a tárgyévben nem számolnak már a szokásos, kiugró év végi megrendelésekkel, a társaság vezetése úgy ítéli meg, hogy a FreeSoft tervszámai sem az árbevételre, sem az EBITDÁ-ra vonatkoztatva nem tarthatók, és legjobb esetben nulla körüli eredményt érhetnek el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés