Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elhagytuk a telefont? Küldjünk gyorsan egy SMS-t!

Dotkom

Elhagytuk a telefont? Küldjünk gyorsan egy SMS-t!

Vírusirtó és tűzfal mobiltelefonra, a NOD32 fejlesztőjétől.

A Gartner adatai szerint 2010 első negyedévében 54 millió okostelefont adtak el világszerte, melyeknek több mint felén Symbian vagy Windows Mobile operációs rendszer fut. Ezeken a felhasználók jellemzően már nem csupán ismerőseik telefonszámát tárolják, de naptárbejegyzéseiket, feljegyzéseiket is szinkronizálják a készülékekkel, melyek alapértelmezett beállításaik szerint még a meglátogatott weboldalak – így például a Facebook – belépő adatait is megjegyzik.

ESET Mobile SecurityA telefon elvesztéséhez kapcsolódó kockázatok mellett folyamatosan növekszik a veszélye annak is, hogy a készüléket vírustámadás éri. „Az elmúlt hónapokban számos olyan csaló alkalmazás jelent meg, mely megtévesztéssel veszi rá a felhasználókat arra, hogy hozzáférést biztosítsanak az okostelefonjukhoz. Amennyiben ez sikeres, az alkalmazás a felhasználó tudtán kívül emelt díjas számokat hív fel, vagy SMS üzeneteket küld ezekre. Emellett szaporodnak az okostelefonokra írt kémprogramok is.” – emelte ki Kiss Zoltán, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact biztonsági szakértője, a fenti platformokon elérhetővé váló ESET Mobile Security kapcsán.

A most megjelent mobil biztonsági programcsomag az ESET más védelmi termékeihez hasonlóan tartalmaz vírusdefiníciós adatbázison alapú vírusvédelmet és heurisztikus keresést is. A vírus- és kémprogramvédelem egyaránt kiterjed a készülék beépített memóriájára, valamint a cserélhető memóriakártyák beolvasására és megtisztítására. Lehetséges a memóriában futó folyamatok ellenőrzése, és az ESET Mobile Security ellenőriz minden vezetéknélküli kapcsolatot, beleértve a Wi-Fi és a Bluetooth kapcsolatokon keresztül érkező fájlokat is. A biztonsági csomag tűzfala arra is képes, hogy blokkolja az összes MMS és adatforgalmat, amikor roamingolunk.

Helycsere
Az ESET Mobile Security felváltja az ESET Mobile Antivirust, az ESET korábbi okostelefonokra írt vírusirtóját, mely csak Windows Mobile operációs rendszeren működött. Utóbbi felhasználói ingyenesen térhetnek át az új, kibővített funkcionalitással bíró szoftvercsomagra.

Adatok törlése távolról
A vírusvédelem mellett az ESET Mobile Security legérdekesebb tulajdonsága a távoli törlés (remote wipe) funkció. Ennek segítségével a jogosult felhasználó elvesztett vagy ellopott telefonjáról távolról tudja törölni az összes adatot egy speciális SMS üzenet segítségével. A szoftvercsomag ezenkívül tájékoztat a biztonsági résekről, kiszűri a kéretlen SMS üzeneteket, és beépített tűzfal segítségével monitorozza a kimenő és a bejövő kommunikációs kísérleteket.

Az ESET Mobile Security angol nyelvű változata már elérhető, a szoftvercsomag 1 készülékre vonatkozó végfelhasználói ára bruttó 7990 forint. Várhatóan az év végén jelenik meg a vállalatoknak szánt, központi menedzsmentet is tartalmazó ESET Mobile Security Business Edition, melyet a cég vállalati ügyfelei 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés