Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec Ubiquity – a végső megoldás?

Dotkom

Symantec Ubiquity – a végső megoldás?

Több mint négy éve fejleszti a Symantec, az ígéretek szerint a hagyományos védelmi eljárásokat kikerülő fenyegetések ellen is hatásos.

A Symantec nyilvánosságra hozta Ubiquity elnevezésű, hírnéven alapuló új generációs biztonsági technológiáját, melynek elsődleges célja, hogy felvegye a harcot a károkozó programokkal szemben. A több mint négy év fejlesztés eredményeként létrejött Ubiquity megoldás segítségével, a Symantec több mint 100 millió felhasználójának nyújt védelmet azok ellen az összetett fenyegetések ellen, melyeket egyébként a hagyományos védelmi megoldások nem szűrnek ki. Ez több mint másfél milliárd egyedi alkalmazás értékelését jelenti; ezáltal a Ubiquity célzottan azonosítja a rosszindulatú programokat, és képes akár egyetlen felhasználóra irányuló fenyegetettség kiszűrésére is.

„A múlt évben a Symantec 240 millió egyedi fenyegetettségi mintát fedezett fel. Ezeket átlagosan kevesebb, mint 20 számítógépen észlelték, sokat közülük pedig mindössze egyetlen számítógépen.” – mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője – „Így érthető, hogy ma már szinte lehetetlen a biztonságtechnológiai cégek számára, hogy felfedezzék, elemezzék és védelmet nyújtsanak az összes előforduló veszély ellen.”

Új Symantec logó
Az új céglogó a nemrég felvásárolt VeriSign márkajelzéssel egyesíti a Symantec márkanevet. Az új logó a Symantec összes márkájának közös szimbóluma lesz, beleértve a Norton fogyasztói termékeket, és a Symantec Hosted Services brandet. A korábbi logót 2000-ben hozták létre, és több mint egy évtizedig szolgálta a céget.

Symantec logo

A Ubiquity egy teljesen új védelmi vonalat hoz létre, fájlok egész kontextusát használja a biztonsági értékelés levezetéséhez – vagyis a forrását, a létrejöttének idejét, a Symantec többi felhasználójával közös hasonlóságot –, szemben a hagyományos eszközök tartalmi elemzésével. Képes akár 90 százalékkal csökkenteni a víruskeresés teljesítményre gyakorolt hatását azáltal, hogy csak azokat a fájlokat vizsgálja meg, melyeket kockázatosnak ítél. Az eredmény drámaian gyors, hiszen a keresés célzottabb és kevesebb időráfordítással jár.

A Ubiquity technológia nem csak a rosszindulatú programokról gyűjt pontos adatokat, hanem virtuálisan minősíti az Interneten fellelhető valamennyi legális alkalmazást, így ezzel a Ubiquity rendelkezik a világ legnagyobb megbízható szoftvereket tartalmazó listájával. A Symantec termékei ezen adatok segítségével célzottan blokkolhatják az esetleges rosszindulatú programokat, jelentősen csökkentve ezzel a hamis riasztások arányát. Ráadásul a rendszergazdák nyomon követhetik, hogy a felhasználók milyen programokat és szoftvereket használnak, mivel a Symantec technológiája minden alkalmazásról biztonsági értékelést készít.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés