Connect with us

Hirdetés

technokrata

HybridBox: digitális és IPTV, műholdas adás és internet egyben

Dotkom

HybridBox: digitális és IPTV, műholdas adás és internet egyben

Egyetlen készülékben összpontosulhat bármilyen bejövő jel, és jelenhet meg a televízió képernyőjén.

A tőzsdére lépését a napokban bejelentő, július végén alapított HybridBox az idén 141,8 millió forintos árbevétel mellett 151,6 milliós veszteségre számít.

Az első teljes üzleti évében azonban már 1,075 milliárdos bevétellel 85 millió forintos nyereséget céloz meg – derül ki a társaság kibocsátási tájékoztatójából. Bár a fő piac a terjeszkedés első ütemében még Magyarország, rövid időn belül Németországban, valamint Nyugat-Európa más országaiban is tervezik a megjelenést. A régiós államok közül az elsődleges célpont a mérete és lakossága alapján jelentős felvevőpiacnak számító Románia. A HybridBox termék lényege, hogy egyetlen készülékben összpontosulhat bármilyen bejövő jel – földi sugárzású digitális vagy iptv, műholdas adás, illetve internet -, és ez mind egyetlen készüléken keresztül jelenik meg a televízió képernyőjén.

Hazánkban a társaság versenytársaiként az iptv-szolgáltatók említhetők, bár ezek a dokumentum szerint a HybridBox nyújtotta lehetőségeknek csak egy részét fedik le. Külföldön a Google dolgozik hasonló jellegű terméken, ám a GoogleTV még a fejlesztési szakaszban jár. Miután a társaság elsődleges célja a növekedés, a nyereséget közép- és hosszú távon osztalékfizetés helyett inkább fejlesztésekre és akvizíciókra kívánják fordítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés