Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fut versenytársai után az LG

Dotkom

Fut versenytársai után az LG

A nap bukása.

Feltűnően lemaradt versenytársai mögött az okos telefonok fejlesztésében a koreai LG Electronics Inc., ami alaposan meglátszott üzemi és adózott eredménye alakulásán – derült ki a vállalat gyorsjelentéséből. A társaság nettó nyeresége 33 százalékkal, 856,4 milliárd vonra (723,2 millió dollár) csökkent a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, miután rosszul teljesített két fő üzletága: a mobiltelefonok és a lapos tévék értékesítése is. Az árbevétel eközben csak 0,7 százalékkal, 14,41 ezer milliárd vonra morzsolódott le.

Az üzemi profit 90 százalékkal hanyatlott, mivel az LG 3,5 százalékos üzemi veszteségrátával értékesítette mobiltelefonjait – az első negyedévben még 0,9 százalékos pozitív profitrátát mutatott ki ez a divízió. A nyereség a brutális árverseny miatt apadt el, hiszen darabszámban nőtt az értékesítés: április-júniusban 30,6 millió zsebtelefont adtak el szemben a január-márciusi 27,1 millióval. Szakértők szerint a cég az okos telefonok piacán csak az év vége felé zárkózhat fel az Apple-hez és a Samsunghoz, mert a negyedik negyedévben dobja piacra a Google Android operációs rendszerével működő készülékeit.

A lapos tévék értékesítéséből származó bevétel majdnem ötödével emelkedett, ám az üzemi eredmény tizedére zuhant. Ettől a divíziótól a következő időszakban várnak jobb eredményt, mert nőni fog az új típusú lcd-tévék aránya a kínálatban, ami kedvezően hat az árakra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés