Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb cég hagyja el a magyar tőzsdét?

Dotkom

Újabb cég hagyja el a magyar tőzsdét?

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a TvNetWork igazgatósága, ahol többek közt a társaság részvényeinek BÉT-ről történő kivezetéséről (illetve ehhez kapcsolódóan saját részvények megszerzéséről) döntenek majd.

Ez a korábbi állásponthoz képest gyökeres fordulatot jelent, korábban még arról volt szó, hogy az egyik nagytulajdonossal, a Digivel összeolvadva a parketten marad a cég. Nemes Attila igazgatósági tag lapunk megkeresésére elmondta, viszonylag friss a kivezetés ötlete, ő csak a múlt héten értesült róla. Ráadásul esélyesebb, hogy a saját részvények vásárlását követően nem a Digi, hanem a jelenleg 32,99 százalékos tulajdonrésszel bíró (ám a közkézhányadból kikerülő saját részvények vétele után a törvényben előírt 33 százalékos határ fölé csúszó) holland Carose B.

V. teszi majd meg a kivezetési ajánlatot. Az árfolyam a törvény vonatkozó passzusa alapján a jelen állás szerint legalább 298 forint lenne (ez az elmúlt fél év forgalommal súlyozott átlagára), ám Nemes szerint valószínűleg a Digi eredeti, februári terveinek megfelelően a Carose is 300 forinton teszi meg ajánlatát (a holland cég maga is ennyiért vásárolt legutóbb). Arra a kérdésre, hogy miért is született döntés a kivezetésről, Nemes nem tudott konkrét indokot megnevezni, szerinte a nagytulajdonosok nem akarják vállalni a tőzsdei jelenléttel járó adminisztrációt és extra költségeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés