Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő veszteség a FreeSoftnál

Dotkom

Csökkenő veszteség a FreeSoftnál

Az első negyedévben 115 millió forint volt a tőzsdén jegyzett FreeSoft Nyrt. üzemi szintű vesztesége, 55 százalékkal kisebb mint 2009 első három hónapjában – közölte a FreeSoft a nemzetközi pénzügyi szabvány (IRFS) szerinti konszolidált gyorsjelentésben a BÉT honlapján.

Az informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó FreeSoft 1,5 milliárd forint árbevételt ért az idei első negyedévben, ami 22,4 százalékkal marad el a bázisidőszak adatától.

Az adózott veszteség 100 millió forint, szemben az egy évvel korábbi 283 millió forint veszteséggel. Az egy részvényre jutó adózott eredmény (EPS): mínusz 53 forint.

A készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) mínusz 49 forint volt az előző évi mínusz 120 forint után.

A társaság jegyzett tőkéje változatlanul 1,88 milliárd forintot tett ki 2010. március 31-én, a saját tőke az egy évvel korábbihoz képest 3,7 százalékkal, 2,58 milliárd forintra csökkent.

A FreeSoft részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak, a részvény a hétfői kereskedést 2.160 forinton zárta. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 2765 forint, a legalacsonyabb 1432 forint volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés