Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új innovációs központ indul Budapesten

Dotkom

Új innovációs központ indul Budapesten

Még idén nyár elején megkezdi működését Budapesten az az új innovációs központ, amelynek létrehozásáról tegnap írt alá szerződést a Magyar Telekom és a Cisco.

A távközlési társaság érdekeltségébe tartozó KFKI Hun utcai épületében felállítandó központban ip-hálózati megoldásokon – videón, együttműködéses megoldásokon és adatközponti virtualizációs technológián – alapuló szolgáltatásokat fejlesztenek és tesztelnek majd a Cisco technológiai támogatásával.

A központ első fejlesztéseit Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint már 2010-ben bevezethetik a hazai üzleti kommunikációs piacra. Az új szolgáltatások célcsoportját a vállalati felhasználók jelentik, a fejlesztői munka során pedig komoly szerephez juthat a KFKI több mint kétszáz, Cisco-minősítéssel rendelkező dolgozója. A központ indulásához szükséges mintegy ötvenmillió forintos beruházás költségeit nagyjából egyenlő arányban finanszírozza a Magyar Telekom és a Cisco, az új fejlesztőközpont irányításáért kezdetben három dedikált munkatárs lesz felelős.

A bejelentés kapcsán Mattheisen hangsúlyozta, hogy a Cisco nem csupán a legkorszerűbb technológiai hátteret biztosítja a vállalat számára, hanem teljes körű szakmai támogatást is nyújt a Cisco-megoldásokon alapuló új üzleti szolgáltatások fejlesztéséhez. Az új, budapesti létesítmény regionális viszonylatban is új megközelítést és partnerséget jelent a Cisco szempontjából, a fejlesztőközpont pedig egyben globális, szakmai bemutatóteremként is működik majd.

Papp Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a vállalati szolgáltatások üzletágának (T-Systems) vezetője rámutatott: a Deutsche Telekom-csoporton belül a magyarországi leányvállalatra az infokommunikációs megoldások regionális elterjesztése tekintetében is kiemelt szerep hárul, amelyet tovább erősít a mostani együttműködési megállapodás is. Papp szerint a Magyar Telekom számára a jövőt a vezetékes és mobil szélessávú szolgáltatások, valamint a teljes körű vállalati és üzleti kommunikációs megoldások jelentik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés