Connect with us

Hirdetés

technokrata

Norton 360 4.0 – Nincs PC-s védelem telefonjaink nélkül?

Dotkom

Norton 360 4.0 – Nincs PC-s védelem telefonjaink nélkül?

Hamarosan nem is számítógépünket használva leszünk a legnagyobb veszélyben.

Mivel becslések szerint 2013-ra a világszerte eladott mobiltelefonok számának közel felét az okostelefonok értékesítése adja majd, a Symantec Norton 360 legújabb változata a legfrissebb biztonsági megoldások mellett távolsági adatelérést biztosít az Ipad, Iphone vagy Android használóknak. Miután a felhasználó letöltötte az általa kedvelt alkalmazást, a Norton 360 vagy a Norton Online Backup segítségével az interneten elmentett adatait, képeit, zenéit, videóit közvetlenül a mobilkészülékéről érheti majd el. A Norton ezáltal több, mint 11 millió felhasználónak biztosítja a közvetlen hozzáférést internetes adataikhoz, akik személyes adataikhoz a web böngészőn keresztül is hozzáférhetnek, akár le is tölthetik azt, vagy e-mailen küldhetnek egy elérési linket barátaiknak, családtagjaiknak.

Online backup – a mentésből akár egyetlen file is visszaállítható

Ezt demonstrálta ma délelőtt Con Mallon, a Symantec fogyasztói termékekért felelős európai vezetője a Planetáriumban tartott sajtótájékoztatón. Mallon kihangsúlyozta a Norton Safe Web funkció jelentőségét, megosztva tapasztalatait a jelenlevőkkel. Elmondása szerint a Tiger Woods botrány kirobbanását követő harmadik napon a Google-kereső találati listájának elején már 50 százalék körül volt azoknak a linkeknek az aránya, melyek ártalmas website-okra viszik az internetezőket.

Veszélyes Google találatok

Quorum
A Norton 360 a 2009 szeptemberében útjára indított, a Norton Internet Security és a Norton AntiVirus 2010-ben már megismert hírnéven alapuló technológiáját is tartalmazza, mely vizsgálat a különféle károkozók elleni hatékonyságot hivatott fokozni (erről bővebben itt). Emellett a PC Tuneup is új funkciókkal bővült. A szoftver része a Smart Start-up Manager, amely a rendszerindítást lelassító, szükségtelen programok indítását kiiktatja vagy késlelteti. A Norton Community segítségével a felhasználók értékes adatokat nyerhetnek arra vonatkozóan, hogy mely alkalmazások a leginkább elterjedtek, valamint, hogy érdemes-e ismeretlen programot telepíteni a számítógépre. A Passmark teszteredményei alapján a Smart Start-up Manager segítségével a bootolási idő Windows 7 operációs rendszerek esetén akár 41 százalékkal is javulhat. Egy átlagos felhasználó, aki minden nap egyszer kapcsolja be számítógépét egy év alatt akár három órát is spórolhat ezáltal.

A Norton 360 4.0 változata 2010. március 10-től Magyarországon is számos viszonteladónál megvásárolható. A Norton 360 javasolt kiskeredelmi ára 19.990 Ft + ÁFA, az előző verzióról való frissítés ára pedig 15.490 Ft + ÁFA. Ez a termék használatának egy évre szóló szolgáltatási előfizetését és a védelemfrissítéseket foglalja magában. Legfeljebb három PC-re telepíthető. A Norton 360 alapváltozata 2 GB védett internetes tárhelyet tartalmaz, amelyhez további tárhely vásárolható. A Norton 4.0 verziója támogatja a Microsoft Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszereket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés