Connect with us

Hirdetés

technokrata

Check Point Abra: mobil munkavégzés biztonságosan

Dotkom

Check Point Abra: mobil munkavégzés biztonságosan

A saját vagy harmadik fél tulajdonában lévő berendezéseken, távoli hozzáféréssel dolgozók és a szerződéses munkavállalók veszélyt jelenthetnek a vállalat érzékeny adataira és a hálózat egészére. Például egy otthoni PC-n vállalati adatokat tároló alkalmazott akaratlanul is bajt okozhat, amikor egy gyerek, vagy más családtag peer-to-peer (P2P) fájlmegosztó oldalra látogat, vagy csatolmányokat küld IM-en keresztül. Hasonlóan, egy szerződéses megbízással dolgozó véletlenül egy másik ügyfélnek küldhet el vállalati adatokat. Bármilyen szándék is húzódik meg egy adott eset mögött, az adatszivárgásból fakadó potenciális kár ugyanakkora.

A Check Point és a SanDisk közös fejlesztése, az Abra ezen problémákra kínál biztonságos és elérhető megoldást a vállalatok számára. Az eszköz a Check Point vizualizációs, VPN és biztonsági technológiáit ötvözi a titkosított, nagy teljesítményű SanDisk USB meghajtóval. A felhasználók egyszerűen bedugják az Abrát bármely Windows-os PC-be, megadják bejelentkezési adataikat és a gép máris vállalati asztali gépként üzemel.

Az Abrán tárolt érzékeny adatok védelme érdekében az eszköz számos, magas szintű biztonsági megoldást tartalmaz. A hardver és a szoftver titkosítása megvédi az adatokat akár használat során, akár azon kívül. A programkontroll meghatározza, hogy mely típusú alkalmazásokat használhat az Abra, így védve a vállalati hálózatot a jogosulatlan alkalmazásokhoz kapcsolódó rosszindulatú programokkal szemben. Mindezeken túl a virtualizációs technológia izolálja az Abra munkafolyamatokat a host PC-től és biztosítja, hogy az érzékeny adatok az Abrán maradjanak, és ne kerülhessen sor adatszivárgásra.

A Check Point Abra jellemzői:
– a szabványos Windows környezet miatt egyszerű a navigáció
– a hálózatokra és a web site-okra irányuló kimenő forgalom ellenőrzésével megelőzi az adatvesztést
– a fájltranszfer ellenőrzésének köszönhetően csak a biztonsági előírások betartásával lehetséges a személyi és a vállalati munkakörnyezetek közti fájlcsere
– a megfelelőségi ellenőrzés automatikusan vizsgálja a host gépet, így biztosítva van, hogy a végponton ismert cég antivírus megoldása működik
– A felhasználói azonosítás megköveteli a minimális jelszóerősséget, miközben a tanúsítványok és tokenek biztosítják a többrétű azonosítást. A bejelentkezésnél használható virtuális klaviatúra révén meggátolható a jelszólopás.
– a Check Point SmartDashboard központi menedzsment a Check Point gatewayeken keresztül teszi lehetővé a biztonsági házirend adminisztrációját, többek között az azonosítási és a megfelelőségi ellenőrzéseket, valamint a VPN beállításokat.

A Check Point Abra 2010. március 31-től vásárolható meg világszerte a Check Point viszonteladóinál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés