Connect with us

technokrata

Sikeres évet zárt az EUGA-program

Dotkom

Sikeres évet zárt az EUGA-program

Az EUGA pályázati tanácsadó program sikeres évet tudhat maga mögött, 2009-ben közel 600 kkv regisztrálta magát a programba és 51 pályázati beruházás valósult meg. Az NFÜ által tavaly kiírt pályázatok segítségével közel 1,5 milliárd forintnyi EU-támogatásban részesültek a nyertesek.

Bár számos kormányzati vagy magánvállalkozói forrásból lehet tájékozódni ma már, mégis szinte lehetetlen folyamatos, pontos és naprakész információkkal rendelkezni a pályázatok, az informatika és a pénzügyi finanszírozások világából. Sok fejlődő vállalkozásnál hiányzik a szakmai tapasztalat a projektek megtervezéséhez, a pályázat megírásához és a projekt monitorozásához. Ezért hívta életre 2005-ben a Microsoft Magyarország – több társaság együttműködésével – az EUGA (EU Grants Advisor – EU Pályázati Tanácsadó) programot. Az EUGA szakemberei segítenek az informatikai és egyéb pályázati igények felmérésében, a cég számára legjobb pályázat kiválasztásában, a projekt megtervezésében, kidolgozásában, a sikeres pályázati anyag összeállításában, megírásában, az előfinanszírozás biztosításában, a projektmenedzsment munkájában. A személyre szabott tanácsadás ingyenes, a pályázatírás alapdíját az EUGA konzorcium vállalja, csak a sikeres pályázónak kell sikerdíjat fizetnie.

Az EUGA-programba bármely cég ingyenesen regisztrálhat, így folyamatosan hozzájuthatnak a legfontosabb, számukra elérhető pályázati információkhoz. A közelmúltban megújult weboldalon a regisztrált társaságok ingyenes előminősítést kérhetnek az EUGA szakembereitől, hogy megtudják, a tervezett projekthez jogosultak lennének-e pályázati támogatásra.

Az EUGA pályázati tanácsadó program sikeres évet tudhat maga mögött. Tavaly közel 600 kis- és középvállalat regisztrálta magát a programba és 51 pályázati beruházás köszönheti sikerét az EUGA konzorcium támogatásának. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által 2009-ben kiírt pályázatok révén közel 1,5 milliárd forintnyi EU-támogatásban részesültek a nyertesek a technológiai beruházásokkal és a kutatás-fejlesztési projektekkel. “Tavaly közel 700 cég jelentkezett az ingyenes előminősítésre, s ezek közül 74 társaság volt érett pályázat beadására” – mondta el a Napinak Kovács László, a PNO Consultants Kft. kis- és közepes vállalatokért felelős osztályvezetője. Mint elmondta, a projektek mérete nagy szórást mutatott. Az átlagos projektméret 23 millió forint volt, ám a legkisebb 4,2, míg a legnagyobb beruházás 632 millió forintba került – jelentette ki Kovács.

Azon cégek számára, amelyek képzési támogatást kívánnak igénybe venni az erre elkülönített EU-támogatási alapból, az EUGA profi pályázatíró partnerével, a PNO Consultants Kft.-vel sikerdíjas alapon állítja össze a pályázati dokumentációt. Az EUGA az elsők között kötött együttműködési megállapodást a NetAcademia Oktatóközponttal. “Az EUGA-NetAcademia együttműködés segítségével olyan szolgáltatás jött létre, amelyben a Microsoft oktatási termékeit a 2009-ben piacvezetővé vált oktatóközpont kínálatából választhatják azok a cégek és intézmények, amelyek a pályázatok keretében informatikai mérnöktovábbképzéssel vagy nemzetközi minősítést nyújtó vizsgával szeretnék emelni informatikai rendszereik hatékonyságát” – jelentette ki Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője.”Célunk, hogy személyesen konzultáljunk az érdeklődőkkel, ezért lehetőség szerint minden regisztrálttal telefonon, illetve komolyabb érdeklődés esetén személyes találkozó keretében lépünk kapcsolatba. Idén több vidéki és budapesti helyszínen gyártói és partnernapi roadshow-k keretében lesznek élő EUGA-előadások is, amelyeken a program nyújtotta előnyökről és az aktuális pályázatokról fogunk előadásokat tartani a résztvevőknek. A helyszínekről a helyi számítástechnikai partnerektől vagy az euga@microsoft.hu e-mail-címen lehet tájékozódni” – tette hozzá Kenessey László, az EUGA projektmenedzsere.

Idén februárban a Canon Hungária Kft. is csatlakozott az EUGA konzorciumhoz, így a Microsoft, a PNO Consultants, a HP és az Intel ajánlatai mellett a pályázók a Canon által gyártott eszközökről is részletes tájékoztatást kapnak és a pályázatuk keretében beszerezni kívánt eszközök közé ezeket is választhatják – olvasható a konzorcium közleményében.

Fókuszban a webfejlesztők és hoszterekKevés Magyarországon elérhető pályázat szól az induló cégeknek, de az EUGA-program keretében ezek a vállalkozások is kaphatnak pályázati útbaigazítást, mégpedig egy a Microsoft nemrégiben beindított Bizspark és Websitespark programjainak keretében. A program célja az induló cégek, elsősorban a webfejlesztéssel és hosztinggal foglalkozók felfuttatása és sikerük előmozdítása. Számukra a Microsoft megkönnyíti a platform és a webes technológiák megismerését, használatát. A programok résztvevői egy blogból értesülhetnek arról, hogy számukra a közeljövőben milyen pályázati források válhatnak elérhetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés