Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szövegbányászok (is) keresik a bankautomata-fosztogatókat

Dotkom

Szövegbányászok (is) keresik a bankautomata-fosztogatókat

Egyelőre a számos magyarországi bankautomata elleni támadás kiértékeléséhez használják a bűnüldöző szervek a Rendőrségi Szövegbányászati Rendszert (RSZR).

Bencze Józsefnek, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének értékelése szerint, ha nem állna rendelkezésükre az RSZR, akkor országosan, az érintett településekről egyenként kellene összegyűjteni az ügyiratokat, majd azok végigolvasásával megtalálni az esetleg azonos módszereket. Mindez több, egész napos munkát igényel, ám a közelmúltban elkészült rendszer aktív használatával a bankautomatákat ért támadások nyomán – a csak novemberben – keletkezett 808 dokumentum előkeresése és új adatbázisba helyezése alig öt percet vett igénybe. Az adatbányászatra alapozó elemző-nyomozói munkát az erre kiképzett rendőrségi szakemberek végzik, és információink szerint – mind a sikeres, mind a sikertelen automatafosztogatások kapcsán – eddig számos helyen találtak összefüggéseket, ám ezek részletezése egyelőre titok.

Az RSZR, a Montana Zrt. Info-vadász rendszerének rendőrségi használathoz specializált változata jelenleg mintegy 55 millió dokumentumot tartalmaz, s a bázis naponta bővül újabb nyomozati adatokkal. Ugyancsak folyamatosan gyarapszik az infovadászatra kiképzett rendőrségi szakemberek száma, jövő januárra országosan 100-150 felhasználót szeretnének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés